MDK Leaseauto

Schade & pech

Wat te doen bij pech, ongeval of diefstal? Pech, schade of diefstal kan iedereen overkomen, om u hulp te bieden in geval van stranding kunt u gedurende 24 uur per dag, 7 dagen in de week contact opnemen met een van de onderstaande nummers:

  • Tijdens kantooruren: 010-4599475 M. de Koning Autolease b.v.
  • Buiten kantooruren: 010-4599477 ANWB alarmcentrale

Let op dit formulier is uitsluitend bestemd voor eenzijdige schades (schades zonder tegenpartij)

U heeft schade met een tegenpartij, wat nu?

Onderstaand hebben wij voor u uiteengezet hoe te handelen in geval van schade, mits de auto via ons is verzekerd.

  • Vul samen met de tegenpartij ter plekke (de voorzijde) van een Europees Schadeformulier deze volledig in en zorg ervoor dat de tegenpartij mee ondertekent. Vul vervolgens zelf de achterzijde van het formulier in en stuur dit, binnen 2 werkdagen, naar MDK Lease.
  • Doe omtrent de schuldvraag nooit toezegging aan de tegenpartij – maak eventueel foto’s van de situatie.
  • Noteer namen en adressen van eventuele getuigen, ook uw medepassagiers, familie of vrienden zijn geldige getuigen meldt de schade binnen 24 uur bij de M. de Koning Autolease bv. (of direct op maandagochtend bij schades in het weekend).
  • Heeft de tegenpartij zich niet bekend gemaakt dient u tevens aangifte bij de politie te doen. Wij ontvangen graag een kopie van deze aangifte binnen 48 uur.
  • Wanneer de schade is veroorzaakt door een ander motorvoertuig is het, onder voorwaarden, mogelijk dat deze schade via het waarborgfonds motorverkeer verhaald kan worden. Deze voorwaarden kunt u terugvinden op www.wbf.nl, hier vindt u tevens de benodigde formulieren voor de aanvraag. Graag adviseren wij u welke formulier u dient in te vullen en op welke wijze, neem hiervoor contact met ons op.
  • Wanneer de schade op deze wijze verhaald kan worden zullen wij de kosten voor het eigen risico dat normaal gesproken van toepassing is niet doorberekenen.

Inbraak en vandalisme

Treft u uw auto aan met inbraak of vandalismeschade ? Meld dan de schade binnen 24 uur bij ons middels het online schadeformulier. Doe tevens binnen 48 uur aangifte bij de politie in de plaats waar de schade heeft plaatsgevonden. U kunt de auto vervolgens aanbieden bij ons schadeherstel bedrijf, M. de Koning Autoschade (schadeherstel voor alle merken auto’s).

Bij verlies of diefstal van uw kentekenplaten, doet u aangifte bij de politie en meldt u dit bij de schadeafdeling van M. de Koning Autolease. Middels uw aangifte en kopie legitimatiebewijs kunt u bij uw dealer terecht voor nieuwe kentekenplaten.

Voertuig gestolen

Wanneer uw leaseauto gestolen wordt, hoeft u in Nederland niet meer naar het politiebureau om aangifte te doen. Eén telefoontje volstaat het om de diefstal van uw leaseauto te melden bij het VbV, Verzekeringsbureau Voertuigcrimininaliteit, waarmee de diefstal zowel bij de politie als de verzekeraar bekend is. Uiteraard dient u ook M. de Koning Autolease op de hoogte te brengen van de diefstal.

U belt het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit op nummer 071 – 364 17 77, zorg dat u het kentekenbewijs bij de hand heeft. De medewerker van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit rondt eerst de melding voor de verzekeraar af en neemt vervolgens de aangifte voor de politie met u op. Het voordeel van deze samenwerking is dat een gestolen lease-auto nu sneller (binnen 2 uur na melding) nationaal en internationaal staat gesignaleerd. Hierdoor kan er sneller gestart geworden met de opsporing en wordt de pakkans vergroot. Ook is de eigenaar dan niet meer langer dan nodig aansprakelijk.

Deze procedure geldt alleen voor in Nederland gestolen auto’s. Is uw leaseauto in het buitenland gestolen? Dan dient u daar aangifte te doen. Met het proces-verbaal gaat u naar de politie in Nederland om een mutatie te laten aanmaken ten behoeve van het Nederlandse kentekenregister. Zodat de verplichtingen ten aanzien van het voertuig komen te vervallen.

Neem dezelfde dag of de eerst volgende werkdag telefonisch contact op met de schade-afdeling van M. de Koning Autolease.

Ruitschade

Indien de voorruit van uw leaseauto een beschadiging of scheur heeft opgelopen kunt u deze laten herstellen of vervangen bij uw dealer of glasspecialist. Zij dienen vooraf contact met ons op te nemen voor toestemming. Voor ruitreparaties door middel van een harsreparatie geldt geen eigen risico. Voor het melden van een ruitschade hoeft u geen schadeformulier in te vullen u kunt dit via de online schademelding doen.

Ruitschade

Groene kaart

De groene kaart is een geaccepteerd verzekeringsdocument binnen de Europese Economische Ruimte (EU-landen plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). In de meeste Europese landen is het niet verplicht een groene kaart te tonen.

Aanhanger of caravan
Aanhangers zijn automatisch meeverzekerd via de WA-verzekering van het trekkend voertuig (zolang de aanhanger gekoppeld is aan het trekkend voertuig). In het buitenland nemen autoriteiten hier vaak geen genoegen mee. Vraag daarom bij uw verzekeringsmaatschappij een aparte groene kaart aan voor de aanhanger of caravan. Dit geldt alleen voor aanhangers zwaarder dan 750 kg en met een eigen kenteken.

Groene kaart aanvragen
Heeft u een groene kaart nodig? Dit kunt u eenvoudig aanvragen bij MDK E-forms aanvraagformulier groene kaart. Gaat u naar het buitenland, vraag de groene kaart dan uiterlijk vijf werkdagen voor vertrek aan.