MDK Leaseauto

Onderhoud

Tijdens de leaseperiode bent u degene die het best op de hoogte is van de staat van uw auto. Mocht er iets aan de hand zijn met de auto neemt u dan contact ons op. Van u als berijder verwachten wij het initiatief om een aantal zaken regelmatig te controleren als het niveau van olie, koel en remvloeistof, de bandenspanning (denk ook aan het reservewiel), uw auto rijdt zuiniger en comfortabeler met de juiste bandenspanning.

Werkplaatsafspraak maken voor onderhoud voor uw Volkswagen of Audi kan via M. de Koning. Heeft u een ander merk dan kunt u naar een garage in de buurt gaan.

MDK Autolease VervangendVervoer
MDK Autolease-Onderhoud

Onderhoudsbeurt of reparatie

Uw leaseauto is uw visitekaartje. En dat van uw werkgever. Reinig uw auto regelmatig en controleer eens per maand het oliepeil. Uw leaseauto heeft onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Periodiek onderhoud zoals de grote en kleine beurt moet dan ook uitgevoerd worden bij een officiële merkdealer. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten:

  • Laat alle onderhoudsbeurten vermelden in het onderhoudsschema van de autofabrikant. Doet u dit niet, dan loopt u kans om zelf de kosten te moeten betalen voor eventuele latere reparaties. Het aftekenen van de onderhoudsbeurten is in feite een vorm van garantie. Gaat er dan toch nog iets stuk, dan weet iedereen in ieder geval zeker dat het niet aan een gebrekkig onderhoud ligt.
  • Staat uw leaseauto een paar dagen bij de garage vanwege reparaties, dan krijgt u mogelijk een vervangende auto. De kosten hiervan worden conform het leasecontract met u en/of uw werkgever afgerekend. Zorg bij inleveren van deze tijdelijke auto dat de tank vol is.

APK

U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van reparaties en onderhoudswerkzaamheden, inclusief APK-keuringen. De frequentie van APK-keuringen is als volgt: de eerste APK-keuring, voor auto’s die op benzine rijden, vindt plaats na vier jaar, de 2 volgende na twee jaar en daarna elk jaar. Dus 4-2-2-1-1-1 en verder. De eerste APK-keuring, voor auto’s die op gas of diesel of anders rijden, is na 3 jaar en vervolgens elk jaar daarna. Maak online uw werkplaatsafspraak bij M. de Koning Autobedrijven.

Vervangend vervoer

Indien opgenomen in het contract zal er bij onderhoud en reparatie een vervangende auto ingezet worden. U dient deze zelf aan te vragen of te reserveren bij de reparateur welke toestemming dient aan te vragen bij M. de Koning Autolease b.v. Afhankelijk van de afspraken met uw werkgever is dit zoveel mogelijk een vergelijkbare auto voor de duur van de reparatie. Denk eraan de vervangende auto af te melden bij de verhuurder aan het einde van de huurperiode, zodat wij geen onnodige huurdagen in rekening hoeven te brengen!

Of u wel of geen recht op vervangend vervoer heeft, is geheel afhankelijk van de voorwaarden binnen uw leasecontract. Bij calamiteiten kunt u echter altijd een beroep doen op vervangend vervoer. Onze zorg is uw mobiliteit! Afhankelijk van de afspraken worden eventuele kosten in rekening gebracht.

Voor vervangende auto’s kunnen andere verzekeringsvoorwaarden en/of eigen risico’s gelden informeer hiernaar bij de verhuurder. Het is raadzaam voordat u naar het buitenland vertrekt bij uw wagenparkbeheerder te informeren of welke afspraken hier gelden. Wij adviseren u bij vakantie in het buitenland een verzekering voor vervangend vervoer af te sluiten (als onderdeel van de reisverzekering). Tevens adviseren wij u een credit card mee te nemen. De credit card heeft u nodig om een eventuele vervangende auto bij een internationale verhuurmaatschappij te regelen, ook als vervangend vervoer niet in uw leasecontract is opgenomen.

Winterbanden

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling en profiel dan een zomerband. Bij een temperatuur onder de 7 graden biedt een winterband meer grip op de weg en wordt de remweg korter. Dit geldt ook bij een nat wegdek. Het gebruik van winterbanden is in Nederland niet verplicht, maar de ANWB adviseert wel winterbanden te gebruiken. Op de website van de ANWB leest u uitgebreide informatie over winterbanden. Ook hoe de regelgeving in andere Europese landen is rondom winterbanden.

Winterbanden neemt u eenvoudig mee in uw leasecontract. De meerprijs gaat in vanaf aanvang van het contract, is incl. twee maal per jaar wisselen en incl. opslag. De winterbanden blijven eigendom van M. de Koning Autolease. Geïnteresseerd in onze voordelige winterbanden aanbieding? Neem dan contact op met MDK Lease.

Wanneer van banden wisselen?

We adviseren rond september/oktober en maart/april te wisselen van banden. Maak daarvoor tijdig een afspraak met uw garage.