MDK Leaseauto

Bekeuringen

Wie betaalt wat?

Hier leest u hoe wij het betalen van bekeuringen geregeld hebben.

Beschikkingen worden door ons op voorhand binnen de gestelde termijn voldaan en in de regel door ons doorberekend aan u of uw werkgever. Een kopie van de CJIB beschikking kunt u op twee manieren downloaden die hieronder staan beschreven:

Beschikkingsnummer opvragen

Leaseauto-bekeuring
Leaseauto-bekeuring

Online wagenparkbeheer

Middels onze online wagenparkrapportage kunt u onder andere beschikkingen raadplegen en downloaden. Via http://dekoning.i-wise.net/ logt u in op uw online wagenparkrapportage waarna u in het inlogscherm terecht komt. Uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u opvragen door het invullen van het contactformulier. Indien u bent ingelogd kunt u onder de button Bekeuringen alle beschikkingen terugvinden en middels de button PDF boven aan de pagina de beschikking downloaden.

DigiD

De andere methode voor het downloaden van een beschikking is via DigiD. Dit betreffen uitsluitend de CJIB beschikkingen. Bij het inloggen dient u wel te kiezen voor Ik wil inloggen met een extra controle via sms. Na het inloggen kunt u ervoor kiezen om beschikkingen op te vragen voor uw leaseauto/bedrijfsauto. Uw beschikkingen ziet u rechts in beeld, zie onderstaand voorbeeld:

Digitaal Loket Ministerie van Veiligheid en Justitie

Let op: deze beschikkingen ziet u niet terug in het overzicht openstaande beschikkingen! Dit betreft namelijk beschikkingen van voertuigen welke op uw naam staan geregistreerd. Gemeentelijke beschikkingen worden op een zelfde wijze aan u of uw werkgever doorbelast. Gemeentelijke beschikkingen zijn uitsluitend op te vragen via Online wagenparkbeheer.

Digitaal in beroep tegen verkeersboetes

Sinds januari 2014 is het mogelijk online in beroep te gaan tegen een verkeersboete. Via cjib.nl/digitaalloket kan worden ingelogd met DigiD en het CJIB-nummer van de beschikking. Het betreft hier dus uitsluitend bekeuringen, verzonden door het CJIB, met een M in de rechter bovenhoek. Als leaserijder dient u ook altijd de machtiging die u van ons heeft ontvangen of bij ons heeft gedownload, digitaal te uploaden samen met het bezwaarschrift. Ga naar MDK E-forms en Download uw Machtiging beroepschrift.

Bekeuring met vervangend vervoer

Heeft u een overtreding begaan met vervangend vervoer, dan betaalt de verhuurmaatschappij de bekeuring. M. de Koning Lease ontvangt een factuur en verrekent dit met u of uw werkgever. Bekeuringen voor huurauto’s worden altijd door M. de Koning Lease betaald en gefactureerd aan u of uw werkgever.

Bekeuring in het buitenland

Bekeuringen vanuit het buitenland worden door ons doorgestuurd. U dient deze kennisgeving zelf af te wikkelen met de betreffende instantie.