Lease a Bike

Fitter. Slimmer. Duurzamer. Heel Nederland op de Leasefiets

Een gloednieuwe fietsregeling maakt de fiets van de zaak in 2021 bijzonder aantrekkelijk. Heldere regels gaan samen met talloze kosten-, vitaliteits- en milieuvoordelen. En dankzij het volledig digitaal en geautomatiseerd platform kost de uitrol van een zakelijk fietsplan met MDK Lease a Bike amper tijd.

Bij mobiliteit draait het om het schoon, slim en kostenefficiënt van A naar B reizen. Nieuw hierin is dat de 1,5 meter afstand een gemeengoed wordt. De komst van de leasefiets speelt hier een belangrijke rol in. M. de Koning Autobedrijven is een samenwerking met LEASE A BIKE gestart om jou als organisatie een totaal mobiliteitsconcept aan te kunnen bieden. Wij hebben de voordelen op een rij gezet.

Voordelen

 • Vitalere en fittere werknemers
 • Mooie secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Besparing op auto- en parkeerkosten
 • Draagt bij aan de klimaatdoelstellingen
 • Hoeft u niks te kosten

Heeft u interesse in Lease a bike? 
Bel ons gerust op 0104599475 of vul onderstaand formulier in.

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.

Team MDK Lease a Bike

Bart van Wageningen

Bart van Wageningen
Leaseadviseur binnendienst
Bel 010 45 99 478
Stuur een mail

Maurice Anema

Maurice Anema
Accountmanager Business Center
Bel 06 14 66 43 81
Stuur een mail

Reinier van der Toorn Autobedrijf de Koning

Reinier van der Toorn
Leaseadviseur zakelijk
Bel 010 45 99 468
Stuur een mail

Lease a Bike M. de Koning

Hoe werkt het?

Geen omslachtige werkkostenregeling (WKR), maar een heldere wetgeving die iedereen blij maakt. De werkgever én de werknemer. Een fiets van de zaak aanbieden is dankzij de nieuwe wetgeving duidelijk en eenvoudig. Bovendien kan het kosteloos! Hoe werkt dat dan?

 • Werkgever gaat het leasecontract aan en stelt de fiets ter beschikking aan de werknemer;
 • Werknemer betaalt 7% bijtelling over de waarde van de fiets, net als bij de auto;
 • Werknemer betaalt altijd de 7% bijtelling, ook indien de volledige kosten voor zijn rekening zijn;
 • Eventuele bijdrage van de werkgever valt altijd buiten de Werkkostenregeling;
 • Werknemer kan de leasekosten betalen door het vrijwillig uitruilen van brutoloon, de zogeheten “Cafetaria-regeling”;
 • Werkgever mag géén kilometervergoeding uitkeren voor de dagen waarop de werknemer met de leasefiets naar werk komt. Voor de overige dagen blijft de reguliere reiskostenvergoeding van kracht.

Hoe werkt Lease a Bike voor de werkgever.

Een leasefiets aanbieden in 4 stappen.
Wilt u als bedrijf uw werknemers een leasefiets bieden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een telefonische of persoonlijke afspraak en beantwoorden alle vragen die voor u belangrijk zijn. Overtuigd? Dan zijn het nog maar 4 stappen naar het aanbieden van een fiets van de zaak, namelijk:

 • Uw bedrijf wordt klant van Lease a Bike
 • U stelt éénmalig uw bedrijfsregels in op ons online portaal
 • U deelt de regeling met uw werknemers, en zij kiezen hun nieuwe fiets
 • U verwerkt de maandelijkse verplichtingen in uw salarisadministratie.

Het proces is simpel en overzichtelijk en kan binnen een week afgerond zijn. Onze kracht? Volledige ontzorging van u als werkgever door middel van ons volledig digitale en geautomatiseerde platform.
Meer informatie vindt u in de brochure.

Veel gestelde vragen

Wat indien een werknemer voortijdig uit dienst gaat?

Werkgever en werknemer sluiten onderling een addendum af op de bestaande arbeidsovereenkomst. Lease a Bike levert hiervoor een format aan waarin afspraken worden vastgelegd bij voortijdige beëindiging van de werknemer, zoals dat de werknemer bij (vrijwillig) uitdiensttreding verplicht is om de resterende leasetermijnen netto af te betalen. In deze constructie betaalt de werkgever altijd eerst de resterende leasetermijnen aan de leasemaatschappij, welke hij vervolgens netto verhaalt bij de werknemer. Hierbij is het ook mogelijk voor de werknemer om de fiets over te nemen, waarbij het overnamebedrag wordt verrekend met de resterende leasetermijnen.
Indien een werkgever deze voorwaarde niet opneemt biedt Lease a Bike drie andere opties om het risico voor de werkgever tot een minimum te beperken:

 • Werkgever krijgt de optie om de resterende leasetermijnen af te betalen (zonder service en verzekering kosten);
 • Werkgever vindt een andere werknemer die het bestaande leasecontract overneemt;
 • Werkgever kan maximaal 4% van de actieve leasecontracten boetevrij inleveren bij de leasemaatschappij. Wat indien een werknemer voortijdig uit dienst gaat?

Wat gebeurt er met de netto woon-werk kilometervergoeding?

De leasefiets mag altijd in combinatie met de leaseauto, openbaar vervoer en de netto woon-werk kilometervergoeding worden aangeboden. Voor de dagen en/of kilometers dat zij met de auto of het openbaar vervoer reizen mag de werkgever de kilometervergoeding blijven uitkeren. Echter, voor de afgelegde kilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht meer op de onbelaste kilometervergoeding. Belangrijk is dat de werkgever deze verdeling aannemelijk kan maken, eventueel in overleg met de belastinginspecteur.

Wat is de terugkerende workload voor salarisadministratie?

De workload voor de salarisadministratie is minimaal. Lease a Bike levert één keer per maand een export vanuit het platform met een compleet overzicht van deelnemende werknemers, de ontvangstdatum van de fiets en het eventueel in te houden bedrag van het brutoloon. Dit hoeft slechts éénmalig bij aanvang van het contract ingeregeld te worden.

Valt het binnen de werkkostenregeling?

Nee, alle bijdragen van de werkgever voor een leasefiets vallen buiten de werkkostenregeling (WKR).

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van het platform?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van het Lease a Bike platform.

Heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Neem direct contact op met één van onze MDK Lease a bike adviseurs:

Een compleet mobiliteit concept aanbieden samen met M. de Koning Autobedrijven?
De komende jaren wordt er kritisch gekeken naar het mobiliteitsbeleid van bedrijven. In het nieuwe decennium draait het om het schoon, slim en kostenefficiënt van A naar B reizen. De komst van de leasefiets speelt hierin een belangrijke rol.
M. de Koning speelt hierop in samen met LEASE A BIKE en heeft de ambitie om heel werkend Nederland op de fiets te zetten. Dit doen we door samen te werken met meer dan 1000 fietsenwinkels in Nederland, waardoor wij overal in Nederland fietsen kunnen leveren en servicen. Dit brengen we allemaal samen op ons digitale en geautomatiseerde platform, waardoor het voor bedrijven eenvoudig is om een fiets van de zaak aan te bieden aan het personeel.
Wij geloven erin dat de leasefiets een mooie toevoeging is op het mobiliteitsconcept.

Meer weten? Neem contact op met onze collega’s Bart, Maurice en Reinier.