VW Bedrijfswagens Bandenwissel

In de winter is het wegdek weer nat, besneeuwd en glad. Zorg daarom dat uw auto op tijd klaar is voor het komende seizoen. Winterbanden bieden een kortere remweg en maximale grip. Zodra de temperaturen onder de 7 °C duiken, presteren winterbanden al beter. In steeds meer landen zijn winterbanden dan ook verplicht. Laat u adviseren door M. de Koning Volkswagen Bedrijfswagens dealer wat voor u de beste band is.

Wat kost het om banden te laten wisselen?

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs (exclusief BTW)
Band vervangen€ 17,35
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 32,23
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag € 61,98
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag € 69,42
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 99,17

Tips voor veiliger en zuiniger rijden.

De juiste bandenspanning.
Door een ideale bandenspanning kunt u jaarlijks zo’n €100 aan brandstof besparen. (Bron: ANWB)
Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De door de autoproducent voorgeschreven bandenspanning staat vermeld in de handleiding van uw bedrijfswagen en/of bijvoorbeeld op de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Controleer zelf om de vier weken uw bandenspanning, inclusief die van het reservewiel! Heeft u een lange rit voor de boeg, gaat er een zware lading mee of verwacht u hoge snelheden? Controleer de spanning van uw autobanden dan nog eens extra.

Juiste profieldiepte, betere grip.
Ons advies: minimaal 4 mm.
Bij welke profieldiepte verliezen banden eerder hun grip op de weg, en moet u dus uw banden wisselen of vervangen? De wettelijk vastgestelde minimale profieldiepte van een personenautoband is 1,6 mm. Voor uw veiligheid en die van uw passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 4 mm en minder te vervangen.

Wilt u weten hoe u een band moet wisselen?

Volg hier de te nemen stappen. Wij adviseren u te parkeren op een vlakke horizontale ondergrond. Trek de handrem aan, schakel naar de 1e versnelling, zet de motor uit en zorg dat er niemand in de auto zit.

  1. Neem het reservewiel uit de reservewielhouder, midden onder de achterzijde van de auto.
  2. Verwijder de wieldoppen of de dopjes op de wielbouten en draai de wielmoeren een slag los. Heeft u slotbouten ter beveiliging van uw velgen? Dan heeft u een sleutel nodig om deze slotbouten los te maken.
  3. Krik de auto op totdat de band vrijkomt van de grond.
  4. Schroef de bouten los en haal het wiel onder de auto vandaan.
  5. Plaats het reservewiel en draai de bouten handvast met de wielsleutel aan.
  6. Laat de auto zakken en haal de krik weg.
  7. Draai de wielbouten kruiselings stevig aan. De wielbeveiligingsbout als laatste. Plaats de lekke band in de reservewielhouder.