Bedrijfswagens bandenwissel

Waarom zijn autobanden voor je Volkswagen bedrijfswagens belangrijk?

Zorg voor veiligheid, optimale grip en bespaar kosten door te kiezen voor de juiste autobanden. Kies de perfecte zomer- winter- of vier seizoenbanden voor je bedrijfswagen bij M. de Koning.

Welke banden heb je wanneer nodig?

zomerbanden

Zomerbanden

Het rubber van de zomerband is wat harder en daarnaast bevat het profiel minder inkepingen. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is. Zomerbanden presteren hierdoor het beste bij temperaturen boven de 7 graden. Ons advies is om vanaf april met zomerbanden te rijden.

winterbanden

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter bij winterse omstandigheden. Een winterband is flexibeler door een andere rubbersamenstelling. Dit zorgt voor meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Een winterband heeft ook meer groeven zodat onder andere sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Dit komt de grip ten goede.

all season banden

All-seasonbanden

De all-seasonband is een compromis tussen een zomer- en winterband. Hierdoor is de all-seasonband erg geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden, maar wat minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen of sneeuwval.

volkswagen bedrijfswagens autobanden

Hou je banden in topconditie!

Voorkom dat je de autoband ergens langs schuurt: dit kan namelijk het oppervlak of de wang van de band ernstig beschadigen. Dit kan leiden tot scheuren in de band of zelf een klapband. Het vervangen van de band is dan de enige optie.

Band stoeprand

Het is belangrijk om bij iedere wissel je banden te laten uitbalanceren. Dat verhoogt de duurzaamheid van je banden en beschermt de lagers, stuurinrichting en ophanging.

banden uitbalancering

Zorg er altijd voor dat je bandenspanning op peil is. Bij een te lage druk slijten je banden extra snel en gaat het brandstofverbruik omhoog. Controleer dus regelmatig de bandenspanning! Wanneer je zwaar beladen op pad gaat is het belangrijk om de bandenspanning te verhogen. Let wel op: een te hoge bandenspanning is eveneens schadelijk. In het instructieboekje of aan de binnenkant van de tankklep vind je de juiste bandenspanning.

bandenspanning

Koel, donker en droog: zo ziet de opslagplaats voor uw winter- of zomerbanden er uit. Beschik je zelf niet over zo’n ruimte of wil je graag ontzorgd worden? Wij bewaren je banden graag. Neem vrijblijvend contact op via 0180-55 95 59.

bandenopslag

Blijf netjes binnen de lijnen.

Wil je auto naar rechts of links trekken? Dan staan waarschijnlijk de wielen niet in de juiste stand ten opzichte van je auto. Voel je wel eens trillingen in de auto? Deze kunnen ontstaan door bandenslijtage. Dit is een geleidelijk proces waarbij de trillingen langzaam toenemen. De kans is groot dat de auto uitgelijnd moet worden. Zonder het in de gaten te hebben raak je er aan gewend. Wanneer er nieuwe banden gemonteerd worden merk je pas het verschil.

Bij het uitlijnen wordt de stand van de wielen gecontroleerd en vervolgens in de juiste positie afgesteld voor een optimale wegligging. Onze vakkundige monteurs beschikken over de modernste apparatuur die nauwkeurig de wielstanden meet. In het opgemaakte rapport wordt duidelijk of de afwijkingen minimaal of te groot zijn. Bij te grote afwijkingen is het noodzakelijk om de wielophanging opnieuw af te stellen. Maak hiervoor online een werkplaatsafspraak.

Wanneer uitlijnen?

  • Na een aanrijding / botsing
  • Wanneer de banden scheve slijtage vertonen
  • De auto naar één kant trekt
  • Na montage van nieuwe banden

Voordelen van uitlijnen

  • Veiliger op de weg
  • Brandstofbesparend
  • Langere levensduur van de banden
  • Stabiel weggedrag
  • Voorkomt scheve bandenslijtage

Welke bandenmaat heb je nodig?

Wat betekenen de cijfers op mijn banden? Karkastype, velgdiameter, toegestane maximumsnelheid… Naast de naam van de constructeur en het model staat er nog heel wat andere belangrijke informatie op de zijkant van de band. Ga voor meer informatie over het kiezen van de juiste bandenmaat naar de website van Volkswagen. 

bandenmaat

Bandbreedte in mm

De breedte van de banden van personenwagens bedraagt tussen de 125 mm en 335 mm.

bandenmaat

Hoogte-breedteverhouding

Dit betreft de verhouding tussen de hoogte van de band en de breedte van zijn doorsnede in %. Hoe kleiner het getal, des te lager is de wang van de band.

Wat houdt het Europees bandenlabel in?

Met het Europees bandenlabel kan je de prestaties van banden vergelijken op drie verschillende categorieën. Brandstofverbruik, grip op nat wegdek en geluidsproductie. Ga voor meer informatie over Europees bandenlabel naar de website van Volkswagen. 

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik de banden van mijn bedrijfswagen vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt je auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kun je beter al iets eerder je banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn bedrijfswagen?

Je bandenmaat lees je gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op je auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor je.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van je auto. Je banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van jouw Volkswagen vind je aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kun je de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar M. de Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor jouw bedrijfswagen. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat je autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van je banden zo lang mogelijk is.