Volkswagen Bedrijfswagens APK Keuring

Elke bedrijfswagen van drie jaar of ouder krijgt ieder jaar een APK. Tijdens deze verplichte autokeuring worden alle belangrijke onderdelen van uw bedrijfwagen nagekeken.

Wij adviseren u om uw Volkswagen Bedrijfswagen altijd te laten keuren door M. de Koning Autobedrijven. Onze gespecialiseerde monteurs kennen uw bedrijfswagen immers door en door. U kunt rekenen op een deskundige, grondige keuring en onze vertrouwde, flexibele service. Met als resultaat: een 100% betrouwbare bedrijfswagen.

Wilt u een afspraak maken voor de APK van uw Volkswagen Bedrijfswagen? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak voor uw autokeuring of neem contact met ons op. U bent van harte welkom in onze Volkswagen-vestigingen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of Krimpen aan den IJssel.

APK actietarief

  • Losse APK: € 25,- all-in
  • APK i.c.m. onderhoud: GRATIS
  • De gratis APK is geldig bij zowel een kleine als grote onderhoudsbeurt.

Voor onze apk-keuringen hanteren wij de landelijke apk-prijzen van Volkswagen Bedrijfswagens.

APK keuring Volkswagen Bedrijfswagens

Tijdens de apk keuring controleren wij uw Volkswagen Bedrijfswagens onder andere op de volgende onderdelen:

  • Banden – wij controleren of alle banden de minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben, inclusief de reserveband.
  • Verlichting – alle lichten moeten in goedwerkende conditie zijn. Wij testen de koplampen, richtingaanwijzers, achteruitrijlichten, remlichten en de kentekenplaatverlichting.
  • Waarschuwingslampjes – gaan de waarschuwingslanpjes op het dashboard aan en weer uit wanneer het contact wordt aangezet?
  • Ruitenwissers – de ruitenwissers moeten in goede conditie zijn om goed zicht te geven op de weg. Ook vullen we indien nodig de ruitensproeiervloeistof bij.
  • Spiegels – spiegelglazen mogen geen tekenen van breuken of verwering vertonen.
  • Uitlaat – buitensporige of ongewone geluiden uit de uitlaat kunnen duiden op een lek in de uitlaat. De uitlaat controleren we op gaten of lekken.
  • Deuren – de deuren moeten goed openen en sluiten, zowel van binnenuit als van buitenaf. Dit geldt ook voor de kofferbak en de motorkap.

APK verlopen? Meestal geen dekking autoverzekering

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet de openbare weg op. Doet u dit toch en raakt u betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel. Maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto.

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.

Bronnen RDW en Independer:
RDW – Mijn APK is verlopen, wat kan ik doen?
Independer Autoverzekering – wetten en regels APK verlopen