Volkswagen Bedrijfswagens APK

Wat is een Volkswagen bedrijfswagens APK Keuring?

Hou uzelf en de Nederlandse wegen veilig door uw bedrijfswagen bij M. de Koning te brengen voor de verplichte APK keuring! Tijdens deze verplichte autokeuring worden alle belangrijke onderdelen van uw bedrijfswagen nagekeken. Onze specialisten kennen uw auto door en door.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 1 uur

Waarom bij M. de Koning Volkswagen bedrijfswagen dealer?

  • € 25,- all-in
  • Gratis bij een onderhoudsbeurt
  • Officiële Volkswagen bedrijfswagens APK
  • Kleine reparaties worden direct verholpen
  • Altijd gebruik van originele onderdelen
  • 2 jaar garantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden
  • Offerte = factuur, geen verrassingen achteraf
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar (o.a. gratis leenfiets)
  • Gratis 24 uur pechhulp in Europa

Wat is de M. de Koning APK keuring?

Bij M. de Koning voeren we de APK keuring grondig en zorgvuldig uit zonder verrassingen. En dat voor een voordelige all-in prijs van € 25. Dat betekent inclusief 4-gas meting/roetmeting, afmeldkosten en BTW. Dit geldt voor auto’s met zowel benzine- als diesel-motoren.

Komt uw auto ook gelijk voor een onderhoudsbeurt? Dan is de APK keuring gratis en betaalt u alleen de wettelijke afmeldkosten van €4,35.

Wanneer moet ik een APK keuring uit laten voeren?

Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (<3.500 kg)BrandstofWanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005Benzine en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrischEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouderAlleEens per 2 jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960AlleGeen APK-plicht
volkswagen-accu

Mijn APK verlopen, wat nu?

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet meer de openbare weg op. Doet u dit toch en raak je betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel. Maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto.

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.

Bronnen RDW en Independer:
RDW – Mijn APK is verlopen, wat kan ik doen?
Independer Autoverzekering – wetten en regels APK verlopen

Veelgestelde vragen

Wat als ik mijn kentekenbewijs niet bij me heb?

Geen probleem. Doordat wij de gegevens online controleren, is het tonen van een fysiek kentekenbewijs (pasje of papier) niet nodig bij de apk.

Welke bijkomende kosten zijn er?

Bij iedere apk horen de afmeldkosten van € 4,05 bij het RDW (vergelijkbaar met leges). Bij apk in combinatie met onderhoud betaal je deze afmeldkosten apart, bij een losse apk van € 21,- zijn deze kosten reeds opgenomen in de prijs. In dat geval is all-in € 25,- ook echt € 25,-. Verdere kosten zijn er niet, behalve als er reparaties nodig zijn om de auto goedgekeurd te krijgen. Deze stemmen wij altijd van tevoren met u af.

Wanneer moet ik een APK-afspraak maken?

Als uw voertuig al eerder is gekeurd, dan kunt u de vervaldatum van de apk-keuring bij ons opvragen. U kunt ook het keuringsrapport checken. Als uw voertuig nog niet eerder is gekeurd, kunt u in onderstaand schema zien wanneer uw voertuig voor het eerst een apk nodig heeft. U leest hier ook af hoe vaak u uw voertuig moet laten keuren.