Volkswagen grote beurt

Volkswagen Grote onderhoudsbeurt

Hou je Volkswagen in topconditie! Hiervoor is het noodzakelijk om regelmatig een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij M. de Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier jou auto in topconditie houden. 

De grote onderhoudsbeurt geldt alleen voor: up!, Fox, Lupo, Golf GTE, Passat GTE en Golf (1997-2003) Heb je een ander model? Dan adviseren we om een Longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 3 uur

volkswagen-service

Wanneer heeft jou Volkswagen een grote onderhoudsbeurt nodig?

Wij adviseren je om bij maximaal 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo blijf je veilig op de weg en verklein je de kans op stilstand.

volkswagen-service

Dit is wat M. de Koning Volkswagen dealer extra doet:

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen
 • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt
 • Gratis update van de auto, indien beschikbaar
volkswagen distributieriem

Wat gebeurt er bij een grote onderhoudsbeurt?

 • Uitgebreide inspectie volgens fabrieksvoorschrift, waaronder distributieriem
 • Vervangen van de oliefilter en motorolie (volgens Volkswagen normering)
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle en bijvullen van diverse vloeistoffen
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren

Wat gaat een grote onderhoudsbeurt kosten?

Download hier de Volkswagen service prijslijst

Dit gebeurt er tijdens een Volkswagen onderhoudsbeurt.

Gaat jou Volkswagen al wat langer mee?

Wanneer je een Volkswagen hebt die al wat ouder is, dan profiteer je van extra kortingen en lage prijzen voor onderhoud en reparaties. Bekijk of je in aanmerking voor de Volkswagen Economy Service komt.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een grote onderhoudsbeurt bij M. de Koning?

Breng je jouw auto naar een Volkswagen dealer, dan weet je zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan je auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken ze originele Volkswagen onderdelen, waar je 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert je uiteindelijk ook wat in je portemonnee op. Auto’s die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild. Een ander voordeel is dat je gratis pechhulp ontvangt, als je jouw Volkswagen volgens de voorschriften bij de Volkswagen dealer laat onderhouden. Zo ben je in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Wat kost een grote beurt?

De kosten van een grote beurt hangen af van het model. De grote beurt is alleen beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en de Golf 4. Vul je kenteken in op de Volkswagen mijn onderhoud pagina om te zien welk onderhoud jouw Volkswagen nodig heeft en hoeveel dit kost.

Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?

Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer je Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als jouw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kun je het beste advies vragen bij de dealer. Zij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen je precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Zit de APK bij een grote onderhoudsbeurt in?

Ja, de APK is altijd kosteloos in combinatie met een onderhoudsbeurt bij een Volkswagen dealer. Je betaalt alleen de wettelijke afmeldkosten van € 3,85. Je auto ontvangt alleen een gratis APK als de vervaldatum binnen twee maanden na de onderhoudsbeurt is.

Heb je een vraag of ontvang je graag advies?
Bel gerust onze Klantenservice 0180-55 95 59 of vul ons contact formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.