Volkswagen Occasioncheck

Wat is een Volkswagen Occasioncheck?

Wat kunt u verwachten?

Heeft u uw Volkswagen niet bij een officiële Volkswagen dealer gekocht? Of staat u op het punt om uw huidige Volkswagen te verkopen? Plan dan nu de Occasioncheck. Voor slechts € 59 krijgt uw Volkswagen een volledige inspectie van de belangrijkste punten en worden uw vloeistoffen gratis bijgevuld. Achteraf ontvangt u een inspectierapport van de bevindingen én ontvangt u een gratis mattenset die speciaal op maat is voor uw Volkswagen.

Waarom een occasioncheck?

  • Uw Volkswagen wordt nagekeken door een vakkundige monteur.
  • Direct inzicht in welke technische staat uw Volkswagen verkeert.
  • Weet welk onderhoud u komend jaar kunt verwachten.
mattenset

Nu met gratis mattenset

Plant u nu de Occasioncheck? Dan ontvangt u nadat u de check hebt laten uitvoeren een nieuwe mattenset. Deze mattenset past precies in uw Volkswagen en schuift dus nooit, wel zo veilig.

Deze punten worden nagekeken.

Banden.
Natuurlijk controleert de monteur of de bandenspanning nog op niveau is. Ook wordt de slijtage onder de loep genomen: hoeveel profiel is er nog over en is er een gelijkmatig slijtagepatroon?

Remmen.
Onze monteur bekijkt zowel de remblokken als remschijven van uw Volkswagen. Ook wordt er een remproef gedaan om er zeker van te zijn dat de remmen presteren zoals het hoort.

Schade.
Is er geen schade of roest te bekennen? En is er een eerdere (herstelde) schade geweest? De monteur controleert het.

volkswagen-veiligheid

Ruitenwissers.
De ruitenwissers worden gecontroleerd op uitdroging en slijtage. Ook wordt de afstelling van de sproeikop en de ruitensproeiervloeistof nagekeken.

Voorruit.
Zelfs de kleinste oneffenheden komen aan het licht. Om grote scheuren te voorkomen, worden beschadigingen met een speciale hars gerepareerd. Dit kost u vaak niets als je WA+ of All Risk-verzekerd bent.

Verlichting.
De monteur controleert alle lichten op hun werking. Ook stelt hij, als dat nodig is, de hoogte goed af en zorgt hij ervoor dat het glas niet vaal is.

volkswagen-zicht

Accucheck.
De rust- en startspanning wordt gemeten, om te kijken of de accu nog voldoet. Ook checkt de monteur of er geen roest op de accu te vinden is.

Uitlaatsysteem.
De monteur loopt het complete uitlaatsysteem na op roestplekken, slijtage en lekkages.

Distributieriem/-ketting.
Een distributieriem is één van de belangrijkste onderdelen van de motor, deze wordt dan ook gecheckt op eventuele slijtage.

Motorolie.
Ook checkt de monteur of de motorolie aan vervanging toe is. Schone en verse olie is beter voor de motor en voor het brandstofverbruik.

volkswagen-energie

Airconditioning.
De airco is op warme dagen een welkome verkoeling én verbetert uw concentratie als bestuurder. Koelt het systeem onvoldoende of ontstaan er nare geurtjes bij het starten van de auto? Laat dan een airco onderhoudsbeurt inclusief geurbehandeling uitvoeren om dit te verhelpen en de koelcapaciteit te controleren.

Verwarming.
Ook op koude dagen wilt u comfortabel autorijden. Daarom wordt getest of de verwarming optimaal werkt.

Koelsysteem.
Het koelsysteem zorgt ervoor dat uw motor niet oververhit raakt. Daarom checkt de monteur of er geen lekkages zijn en vult hij indien nodig de koelvloeistof gratis aan.

volkswagen-temperatuur
Maak online een werkplaatsafspraak binnen 1 minuut

Deze afspraak duurt gemiddeld: 30 minuten

Veelgestelde vragen.

Welke vloeistoffen worden er gratis bijgevuld?

Indien noodzakelijk worden de volgende vloeistoffen bijgevuld: motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof.

Wat is het voordeel van de occasioncheck?

Als u net een Volkswagen occasion heeft gekocht kunt u de check laten uitvoeren zodat u weet in welke technische staat de auto zich bevindt. Als u uw Volkswagen wilt verkopen kunt u de check ook laten uitvoeren zodat u deze kunt overhandigen aan de nieuwe koper, deze weet dan in welke staat de auto zich bevindt.

Heb ik garantie op de gecontroleerde punten?

De occassioncheck is een momentopname, er kan geen beroep worden gedaan op de Volkswagen dealer of Volkswagen Nederland indien er een defect ontstaat op de nagekeken punten.