Volkswagen-Longlife

Wat is een Volkswagen longlife onderhoudsbeurt?

Tijdens een Volkswagen Longlife onderhoudsbeurt zorgen onze monteurs er voor dat uw auto wordt gecontroleerd en u niet met verassingen komt te staan. Het is belangrijk om uw Volkswagen in topconditie te houden! Hiervoor kunt u regelmatig een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Bij M. de Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier uw auto in topconditie houden met alleen originele Volkswagen onderdelen.

De longlife onderhoudsbeurt geldt voor bijna alle Volkswagen modellen vanaf bouwjaar 2000.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 3 uur

Wanneer heeft uw Volkswagen een longlife onderhoudsbeurt nodig?

Wij adviseren u om bij maximaal 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar een longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo blijft u veilig op de weg en verkleint u de kans op stilstand. Heeft uw Volkswagen een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is.

volkswagen-service
Volkswagen olie service

Wat doet M. de Koning Volkswagen extra?

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen, waaronder distributie
 • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt

Wat gebeurt er bij een longlife onderhoudsbeurt?

Bij het uitvoeren van een longlife onderhoudsbeurt gebeurt het volgende:

 • Vervangen van de motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle van bandenprofiel
 • Controle van verlichting, inclusief afstellen
 • Controle van de motor op lekkages
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
 • Testen van de accu
 • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen
volkswagen-service-onderdelen

Wat gaat een longlife onderhoudsbeurt kosten?

Download hier de Volkswagen service prijslijst.

Mochten er tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt andere gebreken of aandachtspunten worden ontdekt, dan overleggen we vooraf met u wat de beste oplossing is.

Wat is een Inspectie service?

Elk jaar dat tussen de beurten in valt, is de inspectieservice noodzakelijk om te controleren of uw Volkswagen service nodig heeft. Heeft uw Volkswagen een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is. In de boordcomputer wordt dan “inspectie service” getoond.

De monteur voert onder andere deze werkzaamheden uit:

 • Visuele controle van remmen, op beschadigingen en lekkages
 • Controle van banden, bandenspanning en reparatieset
 • Accutest, koelsysteem, ruitenwissers en verlichting
 • Corrosie-inspectie van carrosserie, zowel binnen als buitenzijde

 

*van toepassing op Volkswagen vanaf bouwjaar 2015 met een boordcomputer

Volkswagen inspectie service

Wat gebeurt er tijdens een Volkswagen onderhoudsbeurt?

Gaat uw Volkswagen al wat langer mee?

Wanneer u een Volkswagen hebt die al wat ouder is, dan profiteert u van extra kortingen en lage prijzen voor onderhoud en reparaties. Bekijk of u in aanmerking voor de Volkswagen Economy Service komt.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een Longlife beurt bij de Volkswagen dealer?

Brengt u uw auto naar een M. de Koning Volkswagen, dan weet u zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan uw auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken we originele Volkswagen onderdelen, waar u 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert u uiteindelijk ook wat in uw portemonnee op. Auto’s die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild.

Een ander voordeel is dat u gratis pechhulp ontvangt, als u uw Volkswagen volgens de voorschriften bij M. de Koning Volkswagen laat onderhouden. Zo bent u in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?

Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer uw Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als uw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kunt u het beste advies vragen bij ons. Wij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen u precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Hoe zit het met onderhoud voor de elektrische modellen, de e-up! en de e-Golf?

Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben, is er geen olieservice nodig. Het onderhoud bestaat daardoor alleen uit een uitgebreide inspectieservice bij het E-servicepunt van M. de Koning. Hier werken speciaal gekwalificeerde technici die uw Volkswagen controleren op essentiële punten. De eerste keer dat de e-Golf of e-up! voor inspectieservice naar een E-servicepunt moet komen, is bij maximaal 30.000 kilometer of na 2 jaar. Breng hem daarna elk jaar of bij elke 30.000 kilometer langs voor een inspectieservice.

Hoe werkt onderhoud voor mijn Golf GTE of Passat GTE?

De Passat GTE en Golf GTE zijn, naast een 1.4 TSI motor, voorzien van een hoogvoltaccu. Daarom hebben deze modellen een ander onderhoudsschema. Dit schema bestaat uit twee elementen: de olieservice en de inspectieservice. De olieservice vindt het eerste jaar of na 15.000 kilometer plaats en kost € 180. Daarna heeft uw Volkswagen GTE elk jaar of bij elke 30.000 kilometer een inspectieservice nodig. Voor de Golf GTE kost dit € 255 en voor de Passat GTE € 265. De boordcomputer geeft een melding wanneer het tijd is voor een beurt. Breng uw GTE altijd naar M. de Koning Volkswagen. Onze monteurs zijn namelijk getraind om met de hoogvoltaccu’s te werken. Hierdoor worden onnodige storingen en ongelukken voorkomen.