Volkswagen-Longlife

Volkswagen longlife onderhoudsbeurt

Hou je Volkswagen in topconditie! Hiervoor is het noodzakelijk om regelmatig een longlife onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij M. de Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier je auto in topconditie houden met alleen originele Volkswagen onderdelen.

De longlife onderhoudsbeurt geldt voor bijna alle Volkswagen modellen vanaf bouwjaar 2000.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 3 uur

Wanneer heeft jou Volkswagen een longlife onderhoudsbeurt nodig?

Wij adviseren je om bij maximaal 30.000 kilometer of na maximaal 2 jaar een longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo blijf je veilig op de weg en verklein je de kans op stilstand. Heeft je Volkswagen een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is.

volkswagen-service
Volkswagen olie service

Dit is wat M. de Koning Volkswagen extra doet:

 • Vooraf duidelijke prijsopgave
 • Inspectie van essentiële onderdelen, waaronder distributie
 • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
 • Gratis APK, indien nodig
 • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt
 • Gratis update van de auto, indien beschikbaar

Wat gebeurt er bij een longlife onderhoudsbeurt?

 • Vervangen van de motorolie en oliefilter
 • Controle van remschijven en remblokken op dikte
 • Controle van bandenprofiel
 • Controle van verlichting, inclusief afstellen
 • Controle van de motor op lekkages
 • Controle van de distributieriem of -ketting op slijtage
 • Uitlezen van de auto om storingen te signaleren
 • Testen van de accu
 • Controleren en bijvullen van de vloeistoffen
volkswagen-service-onderdelen

Mochten er tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt andere gebreken of aandachtspunten worden ontdekt, dan overleggen we vooraf met jou wat de beste oplossing is.

Inspectie service

Elk jaar dat tussen de beurten in valt, is de inspectieservice noodzakelijk om te controleren of er niets aan je auto mankeert. Heeft je Volkswagen een boordcomputer? Dan geeft hij zelf aan wanneer er onderhoud noodzakelijk is. In de boordcomputer wordt dan “inspectie service” getoond.

De monteur voert onder andere deze werkzaamheden uit:

 • Visuele controle van remmen, op beschadigingen en lekkages
 • Controle van banden, bandenspanning en reparatieset
 • Accutest, koelsysteem, ruitenwissers en verlichting
 • Corrosie-inspectie van carrosserie, zowel binnen als buitenzijde

 

*van toepassing op Volkswagen vanaf bouwjaar 2015 met een boordcomputer

Volkswagen inspectie service

Dit gebeurt er tijdens een Volkswagen onderhoudsbeurt.

Gaat je Volkswagen al wat langer mee?

Wanneer je een Volkswagen hebt die al wat ouder is, dan profiteer je van extra kortingen en lage prijzen voor onderhoud en reparaties. Bekijk of je in aanmerking voor de Volkswagen Economy Service komt.

Wat gaat een longlife onderhoudsbeurt kosten?

Download hier de Volkswagen service prijslijst.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een Longlife beurt bij de Volkswagen dealer?

Breng je jouw auto naar een M. de Koning Volkswagen, dan weet je zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan je auto werken. Zij weten dus precies hoe ze het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken we originele Volkswagen onderdelen, waar je 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert je uiteindelijk ook wat in je portemonnee op. Auto’s die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild.

Een ander voordeel is dat je gratis pechhulp ontvangt, als je jouw Volkswagen volgens de voorschriften bij M. de Koning Volkswagen laat onderhouden. Zo ben je in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?

Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer je Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als jouw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kun je het beste advies vragen bij ons. Wij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto en kunnen je precies vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Hoe zit het met onderhoud voor de elektrische modellen, de e-up! en de e-Golf?

Aangezien deze modellen geen brandstofmotor hebben, is er geen olieservice nodig. Het onderhoud bestaat daardoor alleen uit een uitgebreide inspectieservice bij het E-servicepunt van M. de Koning. Hier werken speciaal gekwalificeerde technici die je Volkswagen controleren op essentiële punten. De eerste keer dat de e-Golf of e-up! voor inspectieservice naar een E-servicepunt moet komen, is bij maximaal 30.000 kilometer of na 2 jaar. Breng hem daarna elk jaar of bij elke 30.000 kilometer langs voor een inspectieservice.

Hoe werkt onderhoud voor mijn Golf GTE of Passat GTE?

De Passat GTE en Golf GTE zijn, naast een 1.4 TSI motor, voorzien van een hoogvoltaccu. Daarom hebben deze modellen een ander onderhoudsschema. Dit schema bestaat uit twee elementen: de olieservice en de inspectieservice. De olieservice vindt het eerste jaar of na 15.000 kilometer plaats en kost € 180. Daarna heeft je Volkswagen GTE elk jaar of bij elke 30.000 kilometer een inspectieservice nodig. Voor de Golf GTE kost dit € 255 en voor de Passat GTE € 265. De boordcomputer geeft een melding wanneer het tijd is voor een beurt. Breng je GTE altijd naar M. de Koning Volkswagen. Onze monteurs zijn namelijk getraind om met de hoogvoltaccu’s te werken. Hierdoor worden onnodige storingen en ongelukken voorkomen.

Heb je een vraag of ontvang  je graag advies?
Bel gerust onze Klantenservice 0180-55 95 59 of vul ons contact formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.