Volkswagen kleine onderhoudsbeurt

Wat is een kleine Volkswagen onderhoudsbeurt?

Tijdens een Volkswagen kleine onderhoudsbeurt zorgen onze monteurs er voor dat uw auto wordt gecontroleerd en u niet met verassingen komt te staan. Het is belangrijk om uw Volkswagen in topconditie te houden! Hiervoor kunt u regelmatig een onderhoudsbeurt laten uitvoeren. Bij M. de Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier uw auto in topconditie houden.

De kleine beurt is beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en Golf IV. Heeft u een ander model? Dan adviseren we om een Longlife onderhoudsbeurt uit te laten voeren.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 1 uur

Wanneer heeft uw Volkswagen een kleine onderhoudsbeurt nodig?

Wij adviseren u om jaarlijks of bij maximaal 15.000 kilometer een kleine onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Zo blijft u veilig op de weg en verkleint u de kans op stilstand

volkswagen-service
volkswagen-service-filter

Wat doet M. de Koning dealer extra?

  • Vooraf duidelijke prijsopgave
  • Twee jaar garantie op werkzaamheden en onderdelen
  • Inspectie van essentiële onderdelen
  • Gratis APK, indien nodig
  • Gratis update van de auto, indien beschikbaar
  • Gratis pechhulp na onderhoudsbeurt

Wat gebeurt er bij een kleine onderhoudsbeurt?

Bij het uitvoeren van een kleine onderhoudsbeurt voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

  • Motorolie en oliefilter vervangen
  • Remschijven- en blokken op dikte controleren
  • Bijvullen vloeistofffen indien nodig
  • Gratis APK-Keuring
volkswagen-service-onderdelen

Mochten er tijdens het uitvoeren van de onderhoudsbeurt andere gebreken of aandachtspunten worden ontdekt, dan overleggen we vooraf met u wat de beste oplossing is.

Wat gaat een kleine onderhoudsbeurt kosten?

Download hier de Volkswagen service prijslijst.

Wat gebeurt er tijdens een Volkswagen onderhoudsbeurt?

Gaat uw Volkswagen al wat langer mee?

Wanneer u een Volkswagen heeft die al wat ouder is, dan profiteert u van extra kortingen en lage prijzen voor onderhoud en reparaties. Bekijk of u in aanmerking voor de Volkswagen Economy Service komt.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een kleine onderhoudsbeurt bij M. de Koning?

Brengt u uw auto bij M. de Koning, dan weet u zeker dat er alleen gekwalificeerde Volkswagen monteurs aan uw auto werken. We weten dus precies hoe we het perfecte onderhoud moeten uitvoeren. Daarnaast gebruiken we originele Volkswagen onderdelen, waar u 2 jaar garantie op hebt. Goed onderhoud levert u uiteindelijk ook wat in uw portemonnee op. Auto’s die door een dealer zijn onderhouden, hebben vaak een hogere restwaarde wanneer ze worden ingeruild. Een ander voordeel is dat u gratis pechhulp ontvangt, als u uw Volkswagen volgens de voorschriften bij M. de Koning laat onderhouden. Zo bent u in bijna heel Europa verzekerd van een snelle hulpverlening.

Wat kost een kleine onderhoudsbeurt?

De kosten van een kleine beurt hangen af van het model. De kleine beurt is alleen beschikbaar voor de Volkswagen Fox, Lupo, up! en de Golf 4. Neem contact op om te zien welk onderhoud uw Volkswagen nodig heeft en hoeveel dit kost.

Hoe weet ik welk onderhoud mijn Volkswagen nodig heeft en wanneer?

Bij de wat nieuwere Volkswagen modellen geeft de boordcomputer aan wanneer uw Volkswagen onderhoud nodig heeft. Als uw Volkswagen meerdere eigenaren heeft gehad, en de onderhoudshistorie niet helemaal bekend is, dan kunt u ons het beste om advies vragen. Wij hebben vaak wél inzicht in de onderhoudshistorie van een bepaalde auto zodat we u precies kunnen vertellen wanneer er een onderhoudsbeurt nodig is.

Hoe zit het met aanvullende werkzaamheden die eventueel naar voren komen bij een onderhoudsbeurt?

Afhankelijk van het aantal kilometers en de leeftijd van de auto, kunnen er extra werkzaamheden bij komen kijken. Dit is dan bijvoorbeeld het vervangen van de filters en bougies. Deze extra werkzaamheden vinden vaak plaats bij elke 60.000 kilometer (bijvoorbeeld bij 60.000, 120.000 en 180.000 kilometer).

Aanvullende werkzaamheden zijn:
– Interieurfilter vervangen voor een gezond binnenklimaat.
– Luchtfilter voor de motor vervangen.
– Brandstoffilter vervangen.
– Bougies vervangen (alleen voor benzine en CNG).
– Remvloeistof verversen.
– DSG-olie verversen.

De DSG versnellingsbak heeft een zogenaamde tweevoudige natte plaatkoppeling. Dit houdt in dat de koppelingsplaten zijn ondergedompeld in speciale DSG-olie. Deze olie zorgt onder andere voor smering, koeling en voor de bediening van de koppeling. Na verloop van tijd zal deze olie – net als motorolie – verouderd en verontreinigd raken.