Volkswagen Autoruitschade

Autoruit vervangen of repareren?

Een sterretje in uw voorruit kan gebeuren. Is de schade aan uw voorruit groter dan een 2 euromunt, of is er schade aan een andere ruit dan de voorruit? In dat geval kan de ruit niet meer gerepareerd worden, en moet deze worden vervangen. Voor uw eigen veiligheid kunt u het best direct een afspraak maken met M. de Koning officiële Volkswagen Service dealer in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 60 minuten

Wat gebeurt er tijdens een Volkswagen onderhoudsbeurt?

Met autoruitschade kunt u het beste direct naar M. de Koning gaan. Zelfs een klein sterretje kan uw volledige ruit laten barsten en voor gevaarlijke situaties zorgen. Uw ruiten maken namelijk essentieel onderdeel uit van de kooiconstructie van uw auto, die u en andere inzittenden beschermt. Wacht dus niet te lang met een reparatie. Dan kunt u weer zorgeloos de weg op.

Wanneer moet ik mijn autoruit laten vervangen?

Bij een klein sterretje in uw voorruit is een autoruitreparatie voldoende. Is de beschadiging groter dan een 2-Euromunt of 2,6 centimeter, dan moet de ruit vaak vervangen worden.

Een voorruit bestaat uit gelaagd glas, wat inhoudt dat er twee lagen glas gebruikt is met een laagje folie ertussen. Dit zorgt ervoor dat een voorruit niet direct verder inscheurt of uiteenvalt bij lichte schade, zoals zijruiten wel zouden doen. Een voorruit kan daarom ook niet naar binnen vallen als de barst verder scheurt.

Wees voorzichtig met beginnende scheuren. Vooral acute temperatuurverschillen (zoals de autoverwarming aanzetten als het vriest) kunnen de kans op verder scheuren vergroten.

ruitenwissers

Waarom kan ik het best mijn ruit door M. de Koning laten repareren of vervangen?

 

Ruiten vormen een essentieel onderdeel van de kooiconstructie. Een nieuwe ruit moet worden vastgelijmd volgens een speciale methode en met specifieke lijmsoorten. M. de Koning werkt volgens strenge fabrieksvoorschriften en maakt uitsluitend gebruik van originele Volkswagen materialen. Zo weet u zeker dat uw auto na reparatie weer volledig aan de fabrieksgarantie voldoet en u veilig de weg op kunt.

M. de Koning werkt samen met Dealerglass

Dealerglass is een ruitschadeherstel formule voor merkdealers. Wie kent uw auto tenslotte beter dan uw Volkswagen dealer. Via Dealerglass bent u dus verzekerd van vakkundig ruitschadeherstel met originele onderdelen en volgens fabrieksvoorschriften. Dealerglass regelt voor u afhandeling met uw lease- of verzekeringsmaatschappij. Wel zo handig.

Waarom Dealerglass?

  • Reparatie door een erkende merkdealer
  • Reparatie volgens fabrieksspecificatie, met originele onderdelen
  • Direct kalibratie van veiligheidssystemen bij ruitvervanging
  • Afspraak bij u in de buurt
  • Wij regelen alles met uw verzekeraar of leasemaatschappij

Sterretje

Een sterretje in uw ruit is niet alleen lelijk, maar ook onveilig. Door slecht wegdek of plotselinge temperatuurverschillen kan dat sterretje zomaar een barst worden, of erger. Laat daarom ruitschade zo snel mogelijk repareren. Plak bij de vorming van een sterretje direct beschermende stickers overheen, zo voorkom u eventuele grotere schade. Maak daarna direct een afspraak via Dealerglass om uw ruit snel en vakkundig bij uw Volkswagen dealer te laten maken.

Ben ik altijd verzekerd voor autoruitschade?

Autoruitschade wordt alleen gedekt door de verzekering als u WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco verzekerd bent. De verplichte WA-verzekering alleen dekt geen ruitschade. Houd er wel rekening mee dat u een zogenaamd eigen risico hebt. Het eigen risico is het bedrag dat u zelf moet betalen in geval van schade. Het restbedrag van de schadeclaim is voor rekening van uw verzekeraar. Uw eigen risico geldt alleen voor autoruitschade aan jouw eigen auto. Voor schade aan andermans auto betaalt u geen eigen risico.