Volkswagen APK Keuring

Waarom moet ik een Volkswagen APK Keuring?

Hou de Nederlandse wegen veilig door uw auto bij M. de Koning te brengen voor de verplichte APK keuring! Bij M. de Koning kunt u terecht voor de APK keuring van uw Volkswagen. Tijdens deze verplichte autokeuring worden alle belangrijke onderdelen van uw auto nagekeken. Onze specialisten kennen uw auto door en door.

Deze afspraak duurt gemiddeld: 1 uur

Wat is een APK keuring bij M. de Koning?

Bij M. de Koning voeren we de APK keuring grondig en zorgvuldig uit zonder verrassingen. En dat voor een voordelige all-in prijs van € 30. Dat betekent inclusief 4-gas meting/roetmeting, afmeldkosten en BTW. Dit geldt voor auto’s met zowel benzine- als diesel-motoren.

Komt uw auto ook gelijk voor een onderhoudsbeurt? Dan is de APK keuring gratis en betaalt u alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35.

*niet geldig bij een kleine onderhoudsbeurt

Waarom bij M. de Koning Volkswagen dealer?

  • Officiële Volkswagen APK
  • € 30,- all-in
  • Gratis bij een onderhoudsbeurt*
  • Offerte = factuur, geen verassingen achteraf
  • 2 jaar garantie op onderdelen en uitgevoerde werkzaamheden
  • Gratis 24 uur pechhulp in Europa
  • Altijd vervangend vervoer beschikbaar (o.a. gratis leenfiets)
  • Kleine reparaties worden direct verholpen
  • Altijd gebruik van originele onderdelen

Wanneer moet ik een APK keuring uit laten voeren?

Een APK keuring moet worden uitgevoerd wanneer:

Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (<3.500 kg)BrandstofWanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005Benzine en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrischEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouderAlleEens per 2 jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960AlleGeen APK-plicht
volkswagen-accu

Mijn APK verlopen, wat nu?

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet meer de openbare weg op. Doet u dit toch en raakt u betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel. Maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto.

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.

Bronnen RDW en Independer:
RDW – Mijn APK is verlopen, wat kan ik doen?
Independer Autoverzekering – wetten en regels APK verlopen

Veelgestelde vragen

Welke punten worden er tijdens een APK-Keuring gecontroleerd?

Verkeersveiligheid.
Banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.
De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto’s met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto’s wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie.
Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof.

Vanaf wanneer kan ik mijn Volkswagen laten keuren?

Dit kan vanaf 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Uw APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. U kunt dus ruim op tijd een afspraak online inplannen.

Kan ik wachten op de APK-Keuring?

U kunt blijven wachten terwijl uw Volkswagen APK gekeurd wordt. Houd wel rekening met minimaal één uur wachttijd. Tijdens het wachten kunt u genieten van onze lekkere koffie en is er wifi beschikbaar.

Is er vervangend vervoer beschikbaar?

U kunt gebruik maken van een gratis leenfiets of een vervangende auto tegen een geringe vergoeding. Geef bij het maken van de afspraak aan wat uw voorkeur heeft.