Volkswagen airco onderhoud

Wat houdt een Volkswagen Airco Service in?

Houdt ook uw airconditioning in topconditie! Een goede temperatuur houdt u gefocust op de weg en draagt bij aan een comfortabele rij-ervaring. Tijdens de Volkswagen Airco service wordt er gecontroleerd dat uw airco nog goed functioneert, en worden eventuele mankementen verholpen. Maak direct een afspraak voor een grondige aircobeurt met geurbehandeling, of laat eerst een voordelige aircocheck uitvoeren.

Een voordelige aircocheck bij M. de Koning

Tijdens de aircocheck wordt de koelcapaciteit van uw airco gecontroleerd voor slechts € 20. Op basis hiervan kan de monteur bepalen of het koudemiddel wel of niet bijgevuld moet worden. We raden u aan deze check om het jaar te laten uitvoeren. Een te laag niveau van koudemiddel kan ernstige schade aan de airconditioning veroorzaken, met hoge reparatiekosten als gevolg. Natuurlijk voorkomt u dat liever. Komt er een onaangename geur uit het aircosysteem?

volkswagen-service-airco

Airco-onderhoud bij M. de Koning

Kiest u voor de Airco onderhoudsbeurt met geurbehandeling? Vanaf slechts € 139* worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Temperatuurmeting
  • Druk- en lektest
  • Controle van pollenfilter
  • Reinigen airco- en ventilatiesysteem
  • Bijvullen of vervangen koudemiddel
  • Visuele controle
  • Controle van de bediening
  • Anti-geurbehandeling
  • Desinfectie van luchtkanalen (anti schimmel)

(vanaf bouwjaar 2016: € 189)

Waarom is onderhoud aan uw airco nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan uw airco goed functioneren. Het koudemiddel in uw airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van uw airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet daarom met regelmaat worden bijgevuld. Als dat niet gebeurd kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Service airco onderhoud
Service airco onderhoud

Wanneer is airco-onderhoud nodig?

Wij adviseren om eens per 3 jaar de airco te onderhouden. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. U zult merken dat onderhoud nodig is op het moment dat uw airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen. Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud worden deze vervangen en gereinigd. U kunt natuurlijk ook de airco laten checken bij de Volkswagen dealer.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak is airco onderhoud nodig?

Door gebruik en verdamping nemen de prestaties van de airco jaarlijks af. We raden u daarom aan de airco om het jaar te controleren en reinigen. Hoe vaak uw airco moet worden bijgevuld, hangt af van het gebruik. Uw Volkswagen dealer kan je erover adviseren bij de controle van de airco.

Moet ik alleen in de zomer mijn airco onderhouden?

Wij adviseren van niet. Met een goed werkende airco voorkomt u namelijk beslagen ruiten. Voor uw eigen veiligheid en rijcomfort is het daarom verstandig ook in de winter onderhoud te laten uitvoeren.