SKODA Reparaties

ŠKODA reparaties

Kan ik bij M. de Koning terecht voor reparaties aan mijn ŠKODA?

Ook voor uw ŠKODA kunt u bij M. de Koning terecht voor professionele en officiële reparaties.  Zo rijdt u altijd comfortabel en veilig in uw ŠKODA. Bij M. de Koning werken gecertificeerde en vakkundige monteurs die met plezier uw auto in topconditie houden met alleen originele ŠKODA onderdelen. Voor ŠKODA service kunt u terecht bij onze vestigingen in Capelle aan den IJsselKrimpen aan den IJssel en Rotterdam

Skoda Accucheck

Kan ik ook terecht voor problemen met mijn accu?

Als u vooral korte ritten met uw ŠKODA maakt, is de accu eerder aan vervanging toe. Tijdens een korte rit wordt veel energie van de accu gevraagd en heeft de accu onvoldoende tijd om weer helemaal op te laden. Een accu vervangen is vaak dezelfde dag nog geregeld.

Wat houdt de accucheck in ?
Een derde van autopech is te wijten aan de accu. Bij een ŠKODA-accucheck controleren we de accu en uiteraard ook de startmotor en dynamo. Mocht het nodig zijn, dan zullen we u adviseren de accu te laten vervangen.

Wat zijn de distributie en multi-riem?

De ŠKODA distributieriem en multiriem zijn essentiële onderdelen in uw auto. Maar waarom zijn de distributie- en multiriem nou zo belangrijk?

Distributieriem
Omdat de ŠKODA distributieriem alle draaiende onderdelen met elkaar verbindt, is de riem altijd in beweging. Hierdoor is de riem onderhevig aan slijtage. Een versleten distributieriem kan de motor beschadigen. Laat deze dus tijdig vervangen.

Multiriem
De multiriem (of V-snaar) drijft verschillende onderdelen in uw ŠKODA aan. Door uitdroging en/of scheurtjes kan hij gaan slippen, piepen of zelfs knappen. De vervangingsfrequentie is afhankelijk van het model en motortype.
Kijk voor de meest actuele prijzen op de SKODA website

ŠKODA Remmen

Goedwerkende remmen zijn heel belangrijk voor een veilige verkeersdeelname. Laat ŠKODA-remmen dan ook op tijd controleren en vervangen door een ŠKODA-garage voor de beste service, garantie en originele onderdelen.

Remblokken vervangen?
Remblokken zorgen ervoor dat uw ŠKODA snel tot stilstand komt. Versleten remblokken leiden tot een verminderde remwerking en kunnen schade veroorzaken aan de remschijven. De vervangings-frequentie is afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder.

ŠKODA Ruitenwissers

Goede ruitenwissers zijn onmisbaar. Ze zorgen ervoor dat ook als het met bakken uit de hemel komt, uw blik op de weg optimaal is. ŠKODA-ruitenwissers zijn perfect op maat gemaakt voor de verschillende ŠKODA-modellen.

Ruitenwissers vervangen?
Om goed zicht op de weg te houden, dient u uw ruitenwissers eens in de zoveel tijd te vervangen. Het rubber van de ruitenwissers slijt namelijk, zelfs bij de ŠKODA ruitenwissers (die met een coating zijn uitgerust zodat ze extra lang meegaan).