Skoda navigatie update

ŠKODA Navigatie update

Waarom moet ik mijn ŠKODA navigatie updaten?

ŠKODA biedt verschillende navigatiesystemen aan. Per systeem geven we aan welke updates beschikbaar zijn. Bij de nieuwe modellen kun je deze vaak zelf updaten.

Wanneer ŠKODA Navigatie updaten?

Zelf online een update uitvoeren geldt alleen voor de nieuwe generatie ŠKODA Navigatiesystemen. Valt je systeem niet onder de nieuwe generatie, laat de update dan uitvoeren door M. de Koning ŠKODA Service dealer.

Online update

Nieuwe generatie navigatiesystemen
Voor de update van jouw ŠKODA-navigatie of infotainment, ga je naar de internationale site van ŠKODA. Voor je de update uitvoert is het handig om je chassisnummer paraat te hebben. Bekijk hieronder de verschillende systemen en de bijbehorende online updates.

Columbus

Naast radio- en navigatiefuncties biedt het Columbus infotainmentsysteem ook de mogelijkheid om voertuiginstellingen te wijzigen. Hiervoor gebruik je de ‘Car’-knop.

Heel handig in combinatie met het Columbus infotainmentsysteem is de MyDestinations webapplicatie. Hiermee kun je zelf speciale bestemmingen invoeren via vCards of afbeeldingen met GPS-info. Ook maak je hier je persoonlijke lijst van favoriete bestemmingen (POI’s), die je vervolgens invoert in het navigatiesysteem.

Beschikbare updates voor het Columbus-infotainmentsysteem:

  • Bluetooth®
  • Maps

Amundsen

Met het Amundsen infotainmentsysteem met navigatie kun je met de ‘Car’-knop ook voertuiginstellingen wijzigen.

Heel handig in combinatie met het Amundsen infotainmentsysteem is de MyDestinations webapplicatie. Hiermee kun je zelf speciale bestemmingen invoeren via vCards en afbeelding met GPS-info, maar ook je persoonlijke lijst van favoriete bestemmingen (POI’s).

Beschikbare updates voor het Amundsen-infotainmentsysteem:

  • Bluetooth®
  • Maps
  • Radiozender logos

Bolero

De nieuwe generatie van het Bolero infotainmentsysteem biedt nu nog meer bedieningsgemak. Je kunt afbeeldingen bekijken vanaf een SD-card of USB en de logo’s van opgeslagen radiozenders worden automatisch weergegeven.

Beschikbare updates voor het Bolero-infotainmentsysteem:

  • Bluetooth®
  • Radiozender logos
  • MirrorLink®

Swing

De nieuwste Swing infotainment-radio blinkt uit in gebruiksgemak. Je kunt eenvoudig alle radio- telefoon én autofuncties bedienen. Swing maakt gebruik van een 5-inch kleurentouchscreen en is geschikt voor AM/FM en DAB-frequenties. Ook handig : USB met Apple-connectiviteit, SD card-opening en Bluetooth®

Beschikbare updates voor het Swing-infotainmentsysteem:

  • Bluetooth®

Update garantie

Het Europese wegennet is continu in verandering. ŠKODA streeft naar zo recent mogelijke kaartinformatie, maar kan niet garanderen dat deze bij aflevering van uw auto volledig actueel is. ŠKODA biedt gratis* kaartupdates aan tot maximaal 5 jaar nadat de betreffende generatie van het navigatiesysteem voor het laatst is geproduceerd. De meest recente kaartupdates kun je op deze pagina eenvoudig zelf downloaden. Indien gewenst kun je een kaartupdate ook door de ŠKODA-dealer laten uitvoeren. De consumentenadviesprijs voor deze service is 25 euro inclusief BTW.