Skoda Garantie

ŠKODA Garanties

Wat zijn de ŠKODA Garanties?

Met ŠKODA Garantie blijf je op de hoogte van alle voorwaarden die van toepassing zijn voor jouw auto. Zo sta je met Mobiliteitsservice nooit lang stil als je autopech hebt. De instructieboekjes en -video’s vertellen je meer over de mogelijkheden van jouw ŠKODA.

Naar welke ŠKODA garantie ben je opzoek?

Standaard 4 jaar garantie

We willen dat je zo lang mogelijk met plezier in jouw ŠKODA rijdt. Daarom heb je op jouw ŠKODA met verbrandingsmotor (benzine, diesel & CNG) maar liefst 4 jaar garantie*. Zo hoef je je gedurende deze periode geen zorgen te maken over onverwachte reparatiekosten en kun je onbezorgd genieten van je ŠKODA. Onze 4 jaar garantie bestaat uit 2 jaar ŠKODA  fabrieksgarantie aangevuld met 2 jaar Extra Garantie. De garantie blijft van toepassing zolang er door de fabriek voorgeschreven onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Je kunt bij elke ŠKODA Service partner binnen Nederland de garantiewerkzaamheden laten uitvoeren. Bij een eigenaarswissel blijft de garantie op de auto behouden.

12 jaar carrosseriegarantie
Voor alle ŠKODA-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een garantietermijn van 12 jaar. Voor de gevolgen van roestschade die ontstaat door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel ten gevolge van doorroesten noodzakelijk maakt.

skoda carosseriegarantie

3 jaar lakgarantie
Een nieuwe ŠKODA heeft standaard 3 jaar lakgarantie. Indien er lakproblemen optreden door materiaal-of fabricagefouten worden vastgesteld door je ŠKODA-dealer, wordt de schade hersteld zonder dat daarbij loon- en materiaalkosten in rekening worden gebracht.

skoda lakgarantie

* 4 jaar garantie niet van toepassing op elektrische voertuigen van ŠKODA. Op de elektrische voertuigen geldt een garantietermijn van 2 jaar. ŠKODA biedt standaard 4 jaar garantie op elke auto met verbrandingsmotor, gebouwd vanaf augustus 2020 – modeljaar 2021. De garantie blijft van toepassing zolang er door de fabriek voorgeschreven onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Benieuwd naar de resterende garantie op jouw ŠKODA? Neem hiervoor contact op met je dealer.

ŠKODA 2 jaar garantie

Op elke volledige elektrische ŠKODA zit standaard 2 jaar garantie*, tot 6 jaar onderhoud en 8 jaar garantie op de accu. De 2 jaar garantie geldt ook op alle overige modellen tot en met modeljaar 2020. Zo hoef je je gedurende deze periode geen zorgen te maken over onverwachte reparatiekosten en kun je onbezorgd genieten van je ŠKODA. De garantie blijft van toepassing zolang er door de fabriek voorgeschreven onderhoud en reparaties worden uitgevoerd. Je kunt bij elke ŠKODA Service partner binnen Nederland de garantiewerkzaamheden laten uitvoeren. Bij een eigenaarswissel blijft de garantie op de auto behouden

12 jaar carrosseriegarantie
Voor alle ŠKODA-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een garantietermijn van 12 jaar. Voor de gevolgen van roestschade die ontstaat door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel ten gevolge van doorroesten noodzakelijk maakt.

Skoda 12carosseriegarantie

8 jaar garantie op hoogvoltaccu
Op elke hoogvoltaccu bij nieuwe elektrische en hybride modellen van ŠKODA zit een garantie van 8 jaar of maximaal 160.000 kilometer. Voor reparaties, vragen of problemen kun je het beste naar je ŠKODA dealer gaan. Deze speciaal opgeleide technici zijn gekwalificeerd om aan hoogvoltaccu’s te mogen werken. Zo ben je verzekerd van het beste onderhoud en worden onnodige storingen voorkomen.

Skoda hoogvoltage garantie

3 jaar lakgarantie
Een nieuwe ŠKODA heeft standaard 3 jaar lakgarantie. Indien er lakproblemen optreden door materiaal-of fabricagefouten worden vastgesteld door je ŠKODA-dealer, wordt de schade hersteld zonder dat daarbij loon- en materiaalkosten in rekening worden gebracht.

skoda lakgarantie

*Het is belangrijk dat de CITIGOe iV in goede conditie blijft. De CITIGOe iV wordt daarom standaard geleverd inclusief zes jaar onderhoud en APK. De speciaal opgeleide ŠKODA technici zullen de werkzaamheden uitvoeren. De ŠKODA CITIGOe iV wordt geleverd inclusief: – 2 jaar volledige fabrieksgarantie – 8 jaar fabrieksgarantie op de hoogvoltaccu (max. 160.000 km) – Door ŠKODA geadviseerde onderhoudsinspecties en de wettelijke APK-keuringen voor een periode van 6 jaar (tot 72 maanden) óf maximaal 90.000 km (hetgeen wat als eerst bereikt wordt), uit te voeren door een erkende Nederlandse ŠKODA servicepartner naar keuze.

4 jaar reparatiegarantie

Ruime auto’s, ruime garantie. Bij ŠKODA krijgt u liefst 4 jaar reparatiegarantie op alle reparaties die de officiële ŠKODA-dealer aan de auto heeft verricht. Een beter bewijs voor het vertrouwen in de kwaliteit van onze producten èn vakmanschap van onze monteur bestaat niet.

Vijf voordelen van ŠKODA 4 jaar reparatiegarantie

  • Vergoeding op basis van nieuwwaarde
  • Unieke zekerheid, deze krijg je nergens
  • Alle reparaties bij je eigen ŠKODA dealer
  • Op uren en onderdelen
  • Overdraagbaar naar volgende eigenaar
skoda lakgarantie

Kennis en ervaring

Alleen de officiële ŠKODA dealer gebruikt originele onderdelen en heeft de juiste kennis en ervaring in huis. De 4 jaar reparatiegarantie geldt op alle werkplaatsactiviteiten, met uitzondering van normale slijtage, invloeden van buitenaf en maximaal tot de geldende vervangingstermijnen. Dingen waar u van houdt, gunt u het beste onderhoud. Zodat ze het langste meegaan. Zo is het ook met een ŠKODA.

Reparaties

Reparaties zijn niet vooraf planbare werkplaatsactiviteiten, en veelal afhankelijk van rijgedrag en externe omstandigheden. Voorbeelden van reparaties zijn het vervangen turbo’s of aircopompen. Hier geldt 4 jaar reparatiegarantie*.

Onderhoud

Onderhoud bevat alle vooraf planbare activiteiten, zoals de Longlife onderhoudsservice, vervangen van bougies en vervangen van filters. Ook hier zit 4 jaar reparatiegarantie op, maar gemaximeerd tot de geldende vervangingstermijn*.

Services

LET OP! Services zijn diensten die plaats vinden op klantverzoek of van overheidswege. Zoals apk, bandenservice en de seizoenscheck. Deze vallen niet onder de 4 jaar reparatiegarantie.

Uitzonderingen op 4 jaar reparatiegarantie

Op onze reparatiegarantie gelden een aantal uitzonderingen. Zo is deze bijvoorbeeld niet van toepassing voor normale slijtage aan remblokken, banden en ruitenwisserbladen.