Skoda onderhoud banden

ŠKODA Autobanden

Waarom ŠKODA bandenservice?

Banden zijn het enige contact dat u heeft met de weg en zijn daarom erg belangrijk voor uw auto en veiligheid. Bij temperaturen van 7 graden Celcius of meer bieden zomerbanden meer grip op een wegdek. Voor ŠKODA service kunt u terecht bij onze vestigingen in Capelle aan den IJsselKrimpen aan den IJssel en Rotterdam

Webshop voor autobanden & wielensets

Bestel uw nieuwe banden direct online bij M. de Koning. De meeste banden zijn snel uit voorraad leverbaar. Wilt u ook nieuwe lichtmetalen velgen? Kies dan voor een van de complete wielensets.

Profiteer nu tijdelijk van extra scherpe prijzen voor Uniroyal- en Continental zomerbanden! Alleen je autobanden wisselen is uiteraard ook mogelijk.

TypePrijs
Wisselen complete set€ 39,-
Wisselen complete set + opslag€ 83,-
Bandenwissel op huidige velgenset€ 89,-
Bandenwissel op huidige velgenset + opslag€ 129,-
Skoda wielensets

Uw banden zelf opslaan?

Let dan op het volgende: Losse banden bewaart u staand, banden met velgen hangend of gestapeld. Sla ze op in een goed geventileerde en droge ruimte, beschermd tegen direct zonlicht en uit de buurt van hittebronnen, chemische stoffen en oplosmiddelen.

opslaan met velg

Opslaan met velgen

opslaan zonder velg

Opslaan zonder velgen

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik de banden van mijn ŠKODA vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt je auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kun je beter al iets eerder je banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn ŠKODA?

Je bandenmaat lees je gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op je auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor je.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van je auto. Je banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van je ŠKODA vind je aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kun je de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar M. de Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor je ŠKODA. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat je autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van je banden zo lang mogelijk is.

Kan ik bij de ŠKODA dealer ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, onze ŠKODA monteur verwisselt je banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder je ŠKODA te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kun je het beste je banden laten omwisselen voor winterbanden. Plan hier online uw afspraak.