SEAT Onderhoud banden

Waarom SEAT bandenservice?

Met SEAT banden service zorgt u ervoor dat u altijd veilig op de weg bent. Wij adviseren u graag over welke band u op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven u tips om ze in topconditie te houden. Kies uw perfecte zomer- winter- of vier seizoenbanden bij M. de Koning. Voor SEAT service kunt u terecht bij onze vestigingen in Capelle aan den IJsselKrimpen aan den IJssel en Rotterdam

Welke banden heeft u wanneer nodig?

zomerbanden

Wat zijn zomerbanden?

Het rubber van de zomerband is wat harder en daarnaast bevat het profiel minder inkepingen. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is. Zomerbanden presteren hierdoor het beste bij temperaturen boven de 7 graden. Ons advies is om vanaf april met zomerbanden te rijden.

winterbanden

Wat zijn winterbanden?

Winterbanden presteren juist weer beter bij winterse omstandigheden. Een winterband is flexibeler door een andere rubbersamenstelling. Dit zorgt voor meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Een winterband heeft ook meer groeven zodat onder andere sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Dit komt de grip ten goede.

all season banden

Wat zijn all-seasonbanden?

De all-seasonband is een compromis tussen een zomer- en winterband. Hierdoor is de all-seasonband erg geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden, maar wat minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen of sneeuwval.

Webshop voor autobanden & wielensets

Bestel uw nieuwe banden direct online bij M. de Koning. De meeste banden zijn snel uit voorraad leverbaar. Wilt u ook nieuwe lichtmetalen velgen? Kies dan voor een van de complete wielensets.

Profiteer nu tijdelijk van extra scherpe prijzen voor Uniroyal- en Continental zomerbanden! Alleen uw autobanden wisselen is uiteraard ook mogelijk.

TypePrijs
Wisselen complete set€ 39,-
Wisselen complete set + opslag€ 83,-
Bandenwissel op huidige velgenset€ 89,-
Bandenwissel op huidige velgenset + opslag€ 129,-
Seat wielenset webshop

Houdt uw banden in topconditie!

Waarom moet uw bandenspanning altijd op peil zijn?

Wanneer uw bandenspanning niet in orde is word de druk minder. Bij een te lage druk slijten uw banden extra snel en gaat het brandstofverbruik omhoog. Controleer dus regelmatig uw bandenspanning! Wanneer u zwaar beladen op pad gaat is het belangrijk om de bandenspanning te verhogen. Let wel op: een te hoge bandenspanning is eveneens schadelijk. In het instructieboekje of aan de binnenkant van de tankklep vindt u de juiste bandenspanning.

bandenspanning

Voorkom dat u de autoband ergens langs schuurt: dit kan namelijk het oppervlak of de wang van de band ernstig beschadigen. Dit kan leiden tot scheuren in de band of zelf een klapband. Het vervangen van de band is dan de enige optie.

Band stoeprand

Het is belangrijk om bij iedere wissel uw banden te laten uitbalanceren. Dat verhoogd de duurzaamheid van uw banden en beschermt de lagers, stuurinrichting en ophanging.

banden uitbalancering

Koel, donker en droog: zo ziet de opslagplaats voor uw winter- of zomerbanden er uit. Beschikt u zelf niet over zo’n ruimte of wilt u graag ontzorgt worden? Wij bewaren de banden graag voor u. Neem vrijblijvend contact op via 0180-55 95 59.

bandenopslag

Blijf netjes binnen de lijnen.

Wilt uw auto naar rechts of links trekken? Dan staan waarschijnlijk de wielen niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Voelt u wel eens trillingen in de auto? Deze kunnen ontstaan door bandenslijtage. Dit is een geleidelijk proces waarbij de trillingen langzaam toenemen. De kans is groot dat de auto uitgelijnd moet worden. Zonder het in de gaten te hebben raakt u er aan gewend. Wanneer er nieuwe banden gemonteerd worden merkt u pas het verschil.

Bij het uitlijnen wordt de stand van de wielen gecontroleerd en vervolgens in de juiste positie afgesteld voor een optimale wegligging. Onze vakkundige monteurs beschikken over de modernste apparatuur die nauwkeurig de wielstanden meet. In het opgemaakte rapport wordt duidelijk of de afwijkingen minimaal of te groot zijn. Bij te grote afwijkingen is het noodzakelijk om de wielophanging opnieuw af te stellen. Maak hiervoor online een werkplaatsafspraak.

Wanneer uitlijnen?

U moet laten uitlijnen wanneer:

  • Na een aanrijding / botsing
  • Wanneer de banden scheve slijtage vertonen
  • De auto naar één kant trekt
  • Na montage van nieuwe banden

Wat zijn de voordelen van uitlijnen?

Dit zijn de voordelen van uitlijnen

  • Veiliger op de weg
  • Brandstofbesparend
  • Langere levensduur van de banden
  • Stabiel weggedrag
  • Voorkomt scheve bandenslijtage

Welke bandenmaat heeft u nodig?

Wat betekenen de cijfers op mijn banden? Karkastype, velgdiameter, toegestane maximumsnelheid… Naast de naam van de constructeur en het model staat er nog heel wat andere belangrijke informatie op de zijkant van de band.

bandenmaat

Bandbreedte in mm

De breedte van de banden van personenwagens bedraagt tussen de 125 mm en 335 mm.

bandenmaat

Hoogte-breedteverhouding

Dit betreft de verhouding tussen de hoogte van de band en de breedte van zijn doorsnede in %.Hoe kleiner het getal, des te lager is de wang van de band.

Wat houdt het Europees bandenlabel in?

Met het Europees bandenlabel kunt u de prestaties van banden vergelijken op drie verschillende categorieën. Brandstofverbruik, grip op nat wegdek en geluidsproductie

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik de banden van mijn SEAT vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt je auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kunt u beter al iets eerder uw banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn SEAT?

Uw bandenmaat leest u gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op uw auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor u.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van uw auto. Uw banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van uw SEAT vindt u aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kunt u de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar M. de Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw SEAT. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Kan ik bij de SEAT dealer ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, onze SEAT monteur verwisselt uw banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder uw SEAT te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kunt u het beste uw banden laten omwisselen voor winterbanden. Plan hier online uw afspraak.