SEAT APK Keuring

Uw SEAT moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Wij adviseren om uw SEAT altijd te laten keuren door de specialisten van M. de Koning autobedrijven. Onze professionals kennen uw auto immers door en door. U kunt rekenen op een zeer grondige keuring, waarbij we uw veiligheid voorop stellen. Tijdens de keuring controleren wij ook direct de updates van het motormanagement en voeren tussentijdse productverbeteringen door. Zo maakt uw SEAT altijd gebruik van de meest actuele techniek. Dat is voor ons vanzelfsprekende service.

Wat kost een SEAT APK-keuring?

  • Losse APK: € 25,-

Wilt u een afspraak maken voor de APK van uw SEAT? Maak dan eenvoudig en snel online een afspraak voor uw autokeuring. U bent van harte welkom in onze (Volkswagen) Seat-vestigingen in Rotterdam, of Krimpen aan den IJssel.

De prijs van de losse APK is inclusief 4-gas meting/roetmeting, afmeldkosten en BTW en gelden voor auto’s met zowel benzine- als diesel-motoren. Voor de gratis apk bij een grote beurt gelden losse afmeldkosten van €3,85.

Personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (<3.500 kg)BrandstofWanneer keuren?
Datum eerste toelating na 1 januari 2005Benzine en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrischEerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Voertuig 30 jaar of ouderAlleEens per 2 jaar
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960AlleGeen APK-plicht

APK verlopen? Meestal geen dekking autoverzekering

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet de openbare weg op. Doet u dit toch en raakt u betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel. Maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto.

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.

Bronnen RDW en Independer:
RDW – Mijn APK is verlopen, wat kan ik doen?
Independer Autoverzekering – wetten en regels APK verlopen

Heeft u een vraag of ontvangt u graag advies?
Bel gerust onze Klantenservice 0180-55 95 59 of vul ons contact formulier in.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.