Seat garantie

Heeft uw SEAT Garantie?

Of uw SEAT nog garantie heeft hangt af van de leeftijd van uw auto. De garantie van een SEAT geldt in de meeste gevallen voor 4 jaar, ongeacht het aantal eigenaren. Voor SEAT service kunt u terecht bij onze vestigingen in Capelle aan den IJsselKrimpen aan den IJssel en Rotterdam

Hoeveel jaar heeft mijn SEAT garantie?

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT modellen 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie. Mocht uw SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kunt u ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door de SEAT-vestiging wordt verholpen.

Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Uw SEAT dient daarnaast wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

Hoeveel jaar garantie op reparaties met SEAT Originele Onderdelen?

De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 4 jaar na aankoopdatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantie geldt ook voor aangekochte SEAT Originele Accessoires. De garantie is echter alleen geldig bij de dealer die de reparatie heeft uitgevoerd.

SEAT garantie
SEAT garantie

Hoeveel jaar carrosseriegarantie?

Voor alle SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt. Voor de overige modellen geldt een termijn van 6 jaar carrosseriegarantie.

Hoeveel jaar lakgarantie?

Als er sprake is van materiaal- of fabricagefouten, wordt gedurende een termijn van 2 of 3 jaar na afleveringsdatum garantie gegeven:

 • voor de modellen Arosa, Ibiza/Cordoba (6K), Inca en Alhambra geldt een lakgarantie van 2 jaar;
 • voor de modellen Ibiza (6L en 6J), Cordoba (6L), Leon, Toledo, Exeo en Altea wordt gedurende een termijn van 3 jaar lakgarantie gegeven.

Zo wordt een SEAT tot het uiterste getest!

Ik heb interesse

  Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden gebruikt voor het afhandelen van mijn aanvraag en bevestig dat de door mij ingevulde gegevens correct zijn.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Autorelevante informatie.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en).

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurt via:
  E-mail, telefoon.