Autoschade stappenplan

Stappenplan autoschadeherstel

Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen. Hieronder staat beschreven hoe wij ervoor zorgen dat uw auto er weer zo goed als nieuw uit ziet. Wij leggen het graag uit!

Schadebedrijf M. de Koning

1 Intake

Na het oplopen van schade kunt u het beste langs één van onze vestigingen rijden. We gaan dan met u de schade aan uw auto bekijken en hier duidelijke van foto’s maken voor de verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat u de groene kaart en kenteken-bewijs meebrengt.

2 Dossier

Terwijl u even wacht, noteren wij de schade en berekenen we kosten voor het herstellen van de schade. Wij geven direct de reparatie datum door, en wanneer we verwachten dat uw auto weer klaar staat. Vervolgens bespreken we welk vervangende vervoer u het beste past.

Autoschade expertise

3 Expertise

We beschikken over moderne communicatietechnieken. Via het systeem wordt de expertise uitgevoerd. Dit is het zogenaamde tele-expertise. Een enkele keer krijgen wij nog een expert op bezoek om auto’s te controleren met meerdere en afwijkende (grote) schades.

4 Demontage

We gaan voor u aan de slag. We demonteren uw auto zorgvuldig. Het is belangrijk dat de onderdelen met zorg gedemonteerd worden, zodat uw auto bij de montage (stap 8) weer op de zelfde manier in elkaar wordt gezet. Na de demontage controleren we de auto op eventuele niet-zichtbare schade(s). Indien nodig worden hiervoor extra onderdelen besteld.

5 Plaatwerk

We zorgen ervoor dat de deuken in uw auto verdwijnen als of ze er nooit gezeten hebben. Hiervoor combineren we de nieuwste technieken met de ouderwetse manier van de hamer etc.

We zijn we ook instaat om deuken te restylen. Dit betekent dat we een kleine deuk kunnen uitdeuken zonder te spuiten. Deze nieuwe techniek zorgt er dan niet alleen voor dat uw auto sneller weer gereed staat. Het is ook kosten besparend.

6 Voorbewerken

Voordat uw auto weer een mooie kleur krijgt in de spuitcabine, wordt de auto voorbewerkt. Wij zorgen er voor dat de auto weer helemaal vormt als de originele stroomlijn van de auto, daar gaat een heel proces aan vooraf: De auto wordt eerst geschuurd, vervolgens geplamuurd en dan weer opgeschuurd.

7 Spuiten

En hier krijgt uw auto haar uitstraling weer terug. Zonder de goede kleur en verf kan uw auto op het blote oog wel hetzelfde lijken, maar wie beter weet, ziet dat de auto niet straalt. Wij werken dan ook met de beste verfleverancier die er is. Uiteraard levert deze leverancier uitsluitend milieuvriendelijke, water dragende lakken met een minimum aan oplosmiddelen, met enkele basis kleuren.

Autoschade montage

8 Montage

Voordat de auto gereed gemaakt wordt, is het belangrijk dat de auto goed in elkaar wordt gezet; elk schroefje moet weer op dezelfde juiste plaats komen. De onderdelen moeten niet alleen goed in elkaar gezet worden, het is net zo belangrijk, zij het niet belangrijker, dat de onderdelen ook goed worden afgesteld.