mobiliteitsservice

Wat is mobiliteitsgarantie voor Audi & Volkswagen?

Het is enorm vervelend als u met pech stil staat. Daarom helpen we u weer zo snel mogelijk op weg, 24 uur per dag en in bijna heel Europa. Bij iedere nieuwe Volkswagen en Audi krijgt u gratis Mobiliteitsgarantie. Deze hulpverlening kost niets. Als de auto maar bij de officiële merkdealer in onderhoud is en het onderhoud op tijd is uitgevoerd.

Voor Volkswagen bel je naar 0800 555 7000 . Voor Audi bel je naar 0800-230445

Mobiliteitsservice

Hoe werkt mobiliteitsgarantie?

Bij pech onderweg of bij u thuis voor de deur, belt u eenvoudig het gratis telefoonnummer dat 24/7 bereikbaar is. Ook bij (ruit)schade is onze alarmcentrale dag en nacht via dit servicenummer te bereiken. Volkswagen schakelt de dichtstbijzijnde Volkswagen-dealer of een andere professionele hulpverlener in om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Sla het nummer op in de mobiele telefoon, dan hebt u onze hulpverlening altijd binnen handbereik.

Audi mobiliteitsgarantie

Is er ook mobiliteitsgarantie in het buitenland?

In bijna heel Europa kun je een beroep doen op de Mobiliteitsgarantie. Hiervoor belt u het bekende gratis nummer. Tik eerst de landcode van Nederland: +31 in en pas daarna het telefoonnummer. Zij brengen u vervolgens in contact met de hulpdienst in het betreffende land. Soms moet u ter plekke voor de hulpverlening betalen. Vergeet dan niet om de rekening te vragen. Als u deze in Nederland bij de Volkswagen-dealer indient, krijgt u de gemaakte kosten in de meeste gevallen alsnog vergoed.

Wat als directe reparatie niet mogelijk is?

Soms is reparatie ter plaatse niet mogelijk. In dat geval wordt je auto getransporteerd naar de dichtstbijzijnde merkdealer. Als daar blijkt dat reparatie binnen 3 uur niet mogelijk is, dan kun je gebruik maken van een aantal services:

Audi

 • Vervangende auto voor de duur van reparatie (max. vijf dagen).
 • Vergoeding van de kosten (taxi of openbaar vervoer) voor vervoer naar de Audi Servicepartner tot max. € 77,-.
 • Hotelovernachting (max. 1 nacht incl. ontbijt) voor u en uw passagiers.

Volkswagen

 • Vervangende auto voor de duur van de reparatie (tot maximaal 3 dagen) of;
 • Andere vervoersmogelijkheid zoals taxi of openbaar vervoer (tot maximaal € 77,-) of;
 • Hotelovernachting voor u en uw passagiers (maximaal 1 nacht incl. ontbijt).

Welke kosten komen voor eigen rekening?

De Volkswagen Mobiliteitsgarantie vergoedt veel, maar niet alles. Denk hierbij aan de kosten van pech veroorzaakt door eigen toedoen of door oorzaken van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Achteraf verkeerd ingebouwde accessoires.
 • Sleutel in afgesloten auto achtergelaten.
 • Geen of verkeerde brandstof in tank.
 • Vastgevroren onderdelen.
 • Niet uitgevoerd onderhoud of geadviseerde reparaties.
 • Vervolghulp na een lekke band (transport naar dealer/vervangend vervoer).
 • Ongeval of de gevolgen daarvan en diefstal of poging daartoe.

In welke landen in de mobiliteitsgarantie geldig?
De mobiliteitsgarantie is geldig in de volgende landen: België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Macedonië, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland.