Diefstalpreventie

Auto diefstalpreventie

Voorkomen is beter dan genezen. Mocht het je overkomen dan kun je beter goed voorbereid zijn. Bij M. de Koning bieden we verschillende beveiligingen tegen diefstal aan. Bekijk hieronder de mogelijkheden en plan online een afspraak in.

Diefstalpreventie Volkswawgen

Anti-diefstalpakket € 59,-

 • Verlijmen of vastschroeven kentekenplaten.
 • Etsen kenteken in ruiten.
 • Instellen van de wegrijdvergrendeling van de centrale deurvergrendeling.
Mijn Volkswagen App

Mijn Volkswagen App € 249,-

 • Controleer in de App of de deuren vergrendeld zijn.
 • Direct inzicht in de locatie van de auto.
 • Meerdere functionaliteiten zoals: Parkmobile.
MI50 voertuigvolgsysteem

Voertuigvolgsysteem Mi50 € 865,-

 • SCM goedgekeurd voertuigvolgsysteem.
 • Bij diefstal wordt je auto live gevolgd door de meldkamer.
 • Inclusief startonderbreker en jammingdetectie.
Diefstalpreventie M. de Koning

Kentekenplaten vastzetten

Waarschijnlijk sta je er niet altijd bij stil, maar voor sommigen is je kentekenplaat een erg gewild onderdeel van je auto. In Nederland worden jaarlijks duizenden kentekenplaten gestolen van auto’s voor het gebruik bij onder andere autodiefstal of om brandstof te stelen.Om dit te voorkomen, kun je bij ons gratis je kentekenplaat permanent laten vastzetten.

BearLock® versnellingsslot

Het BearLock® is een mechanisch versnellingsbakslot (versnellings- pookslot), een uiterst effectieve methode om autodiefstal te voorkomen. Het slot vormt één geheel met het chassis van je Volkswagen en is moeiteloos te bedienen; een vrijwel automatische handeling. Eenmaal ingebouwd, is het slot moeilijk te kraken. Het BearLock® maakt diefstal vrijwel onmogelijk en uiterst onaantrekkelijk.

Alarmsystemen

Het eerste afschrikmiddel is een alarmsysteem (blokkeringen, akoestische en optische signalering). Alarmsystemen verplicht door de verzekeraar moeten VbV/SCM-goedgekeurd zijn. De systemen zijn onderverdeeld in 3 klassen met een opvolgende uitbreiding.

Veelgestelde vragen

Wat kun je doen om auto diefstal te voorkomen?

 • Parkeer op goed verlichte plaatsen. Zorg dat je auto goed zichtbaar is en parkeer het liefst op plaatsen waar veel mensen komen.
 • Wees alert op je autosleutels! Neem altijd de sleutel uit het contact en zorg dat het stuur in het stuurslot valt. Laat je sleutels nergens onbeheerd liggen.
 • Sluit je auto zorgvuldig af. Heb je een Variant-model, dek de laadruimte niet af. Dit wekt de indruk dat je iets van waarde in de kofferbak heb.
 • Laat geen waardevolle voorwerpen achter. Neem tas, laptop, smartphone en portable navigatie altijd mee.

Mocht er toch ingebroken worden in uw auto, doe altijd officieel aangifte bij de politie via 0900-8844 of politie.nl/aangifte-of-melding-doen.

Mijn auto is gestolen, wat nu?

Het is erg vervelend dat je auto gestolen is. De diefstal van je auto kun je telefonisch melden bij het ‘Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit’. Dit loket is de hele week van 07.00 uur tot 23.00 uur bereikbaar via 088 – 00 87 444. Bel zo snel mogelijk, dit vergroot de kans op terugvinden! Houd (zo mogelijk) je rijbewijs, kentekenbewijs en de verzekeringspapieren bij de hand.

Er is ingebroken in mijn auto, wat nu?

Het is erg vervelend dat er ingebroken is in je auto. Wanneer er iets uit de auto gestolen is, doe dan aangifte bij de politie via internet of ga naar een politiebureau om aangifte te doen. Bel 0900-8844 om een afspraak te maken.

Mijn auto is in het buitenland gestolen, wat nu?

Wanneer je auto in het buitenland is gestolen, doe dan direct aangifte bij de lokale politie. Dit geldt voor alle motorvoertuigen met een Nederlands kenteken, dus ook als je aanhangwagen of caravan gestolen is. De aangifte in het buitenland is nodig omdat het voertuig daar waarschijnlijk nog in de buurt is. Daarbij wordt de aangifte van de diefstal internationaal bekend gemaakt.

Zodra de aangifte afgerond is, bewaar je deze goed. Je hebt deze nodig om de diefstal nogmaals in Nederland te melden, doe dit direct bij thuiskomst. Hiervoor hoeft je niet langs het politiebureau, maar kun je via het ‘Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit’ direct aangifte doen. Dit loket is te bereiken op het volgende telefoonnummer:  088 008 74 44. Tijdens het gesprek zal gevraagd worden om de aangifte op te sturen die je in het buitenland hebt gedaan. Scan deze aangifte in en stuur die per mail naar: agv@liv.nl. Het aangifteloket zorgt vervolgens dat politie, Rijksdienst voor het Wegverkeer en de verzekeraar op de hoogte worden gesteld.

Heb je een vraag of ontvang je graag advies?
Bel gerust onze Klantenservice 0180-55 95 59 of vul ons contact formulier in.