Welke fiscale voordelen zijn er voor de ID. Buzz Cargo?

22 juni 2022 om 9:47 in Nieuws Volkswagen Nieuws VW Bedrijfswagens Nieuws
ID. Buzz Cargo

Met de komst van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zet Volkswagen de volgende stap richting verdere elektrificatie. Wanneer u de ID. Buzz Cargo wilt aanschaffen, kunt u profiteren van verschillende subsidies en fiscale voordelen. Hier zult u meer informatie vinden over deze subsidies en fiscale voordelen. Beide elektrische modellen zijn te bestellen bij M. de Koning Autobedrijven!

Subsidie Emmissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

De subsidieregeling loopt van 2021 tot en met 2025. Deze subsidie ​​is bedoeld voor ondernemers. Bij aanvraag van deze subsidieregeling ontvangt u 10% van de aanschafprijs exclusief btw. Als klein bedrijf of non-profit organisatie is dit zelfs 12%. De hoogte van de subsidie ​​is maximaal 5.000 euro per auto van de zaak. Lees hier meer over de SEBA.

ID. Buzz Cargo
ID. Buzz Cargo

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast SEBA kunt u bij de aankoop van een ID. Buzz Cargo ook profiteren van andere fiscale voordelen. Als ondernemer heeft u namelijk recht op het kleinschaligheidsinversteringsaftrek (KIA). De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag wat u van de belastbare winst mag afhalen is afhankelijk van de investering in bedrijfsmiddelen in het betreffende boekjaar. Tot een investeringbedrag van € 59.939 mag u, als ondernemer, 28% van de aanschafprijs aftrekken van de fiscale winst. Uiteindelijk hoeft u minder belasting te betalen, wat fiscale voordelen heeft. Hoeveel het voordeel is, is afhankelijk van het investeringsbedrag en in welke belastingbox u valt. Lees hier meer over de KIA.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Naast de KIA kunt u ook aanspraak maken op de milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit kan in combinatie met elkaar. De MIA is een fiscale aftrekpost voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. MIA geeft de mogelijkheid om tot 45% van uw investering af te trekken van uw belastbare winst. Het percentage dat kan worden afgetrokken, is afhankelijk van de milieubelasting en de verdeling van bedrijfsmiddelen Voor de ID. Buzz Cargo geldt dat u recht heeft op 45% van het investeringsbedrag, waarbij u over de eerste € 11.000 van de aanschafwaarde geen MIA ontvangt. Lees hier meer over de MIA.

Volkswagen ID. Buzz

Wilt u meer weten over de fiscale voordelen, subsidies of de nieuwe ID. Buzz Cargo?

De M. de Koning mobiliteitsexperts staan voor u klaar om u te helpen bij alle vragen die u heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op via de onderstaande knop en onze medewerkers beantwoorden zo spoedig mogelijk uw bericht.