Volkswagen Bedrijfswagens levert maatwerk met e-Crafter voor luxe personen- en rolstoelvervoer

28 april 2021 om 14:36 in Nieuws Volkswagen Nieuws VW Bedrijfswagens Nieuws
e-Crafter
  • 100% elektrisch aangedreven, perfect toegankelijk, comfortabel interieur 
  • Geen uitstoot: overal inzetbaar, ook in milieuzones 
  • Prima actieradius voor taxi- en shuttle-inzet, accu snel te laden 

Volkswagen Bedrijfswagens breidt het e-mobility-aanbod verder uit. Het merk levert maatwerk met een nieuwe e-Crafter die is ingericht voor luxe personenvervoer én plaats biedt aan 8 passagiers (8+1) of een combinatie met één rolstoel. Samen met de comfortabele, volledig elektrische aandrijving maakt dat deze e-Crafter zeer geschikt als taxi en voor shuttle-vervoer. 

Deze nieuwe e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagens is ontwikkeld in samenwerking met de ombouwspecialisten van VDL Bus Venlo. Comfort en kwaliteit stond bij die ontwikkeling centraal. Dankzij elektrische aandrijving functioneert de e-Crafter fluisterstil en de inzittenden nemen plaats in een luxueus interieur. De individuele stoelen zijn met leder bekleed. Voor extra comfort heeft het passagierscompartiment zelfs additionele verwarming.

Eenvoudig toegankelijk voor iedereen

De nieuwe e-Crafter-uitvoering biedt afhankelijk van de configuratie plaats aan 8 passagiers (8+1) of een combinatie met één rolstoel. De toegankelijkheid is voor iedereen optimaal. Zo stappen passagiers eenvoudig in en uit dankzij de elektrische schuiftrede of de verlaagde en verdiepte instap. Speciale rijplaten maken de toegang via de achterzijde ook voor rolstoelen eenvoudig. Uiteraard zijn er voldoende opbergmogelijkheden voor de bagage van de passagiers.

Ideaal als shuttle

De combinatie van hoogwaardig comfort, configuratie naar wens en elektrische aandrijving maakt de nieuwe e-Crafter zeer geschikt voor shuttle-vervoer van kleine groepen. Zo is hij perfect inzetbaar als taxi en voor bijvoorbeeld hotel- en airporttransfers.

De voordelen van elektrisch

De nieuwe e-Crafter heeft een actieradius van 115 km* volgens de WLTP-norm. Doordat hij geen schadelijke gassen uitstoot, is hij welkom in elke milieuzone. Het nieuwe model is dankzij de 40 kW snellaadmogelijkheid altijd snel weer klaar voor de volgende rit. Zo is het accupakket in bijvoorbeeld een lunchpauze van een uur volledig te laden. Bovendien staat de e-Crafter ook voor belangrijke zekerheden: de accu heeft een garantie van 8 jaar. En het onderhoud is gedurende de eerste 8 jaar inbegrepen. Dit draagt bij aan de gunstige gebruikskosten.

De e-Crafter kan dankzij de elektrische aandrijving in aanmerking komen voor diverse (overheids)regelingen zoals de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), MIA + VAMIL (Milieuinvesteringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

e-Crafter
e-Crafter
e-Crafter