Kwart Nederlandse Golf-verkopen in 2018 elektrisch

15 januari 2019 om 9:06 in Nieuws VW Bedrijfswagens Nieuws
Volkswagen e-Golf
  • e-Golf ook in 2019 met slechts 4 procent bijtelling

Volkswagen verkocht in 2018 in Nederland zo’n 9.500 nieuwe Golfs. 23,5 procent van de verkopen kwam voor rekening van de volledige elektrische e-Golf.

Aan de basis van het succes van de elektrische Golf staan niet alleen het hoogstaande comfort en de rijke uitrusting, maar ook de all-inclusive service waarmee Volkswagen elektrisch rijden makkelijker, CO2-neutraal en bereikbaarder maakt dan ooit. De e-Golf heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Op een volle accu heeft deze volledige elektrische Golf een actieradius tot 230 kilometer*. Met een 40 kW-snellader is hij in 45 minuten voor 80 procent op te laden.

4% bijtelling

De zeer rijk uitgeruste Volkswagen e-Golf is leverbaar vanaf € 39.250** (fiscale waarde). Leasen bij Volkswagen Financial Services is mogelijk vanaf € 579*** per maand. Zakelijke rijders profiteren ook dit jaar van slechts 4 procent bijtelling en kunnen de e-Golf al rijden vanaf € 50**** netto per maand.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

** De vanafprijzen van de e-Golf zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

*** Genoemd tarief na MIA aftrek, exclusief BTW. Genoemde vanafprijs op basis van 48 maanden en 20.000 kilometer per jaar.**** Fiscale bijtelling gebaseerd op fiscale waarde van 39.250 euro en een inkomstenbelastingpercentage van 38,10%.