MdeKoning-Loadbalancing

Voordelen elektrisch rijden

Alle pluspunten op een rij

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Om de klimaatdoelstellingen te behalen moeten vanaf 2030 alle nieuwe auto’s die in Nederland worden verkocht elektrisch aangedreven zijn. Naast een positieve bijdrage aan het milieu, heeft het rijden van een elektrische auto veel voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van elektrisch rijden voor u op een rijtje. Twijfelt u nog? Breng dan gerust een bezoek aan 1 van onze vestigingen in Capelle aan den IJsselKrimpen aan den IJssel en Rotterdam.

 

Belasting voordeel

Bij aanschaf van een nieuwe volledig elektrische auto betaalt u geen belasting (BPM). Deze belasting wordt in Nederland namelijk berekend op basis van de CO2 uitstoot. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit, waardoor u gevrijwaard bent van BPM. Deze regelgeving geldt nog tot in ieder geval 1 januari 2025. 

MdeKoning-Laadsleutelhanger

Subsidie Particulieren

Wanneer u privé een volledig elektrische kleine en compacte auto koopt of leaset, komt u vanaf januari 2023 weer in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Vanaf januari is de subsidiepot voor elektrische voertuigen van de overheid weer gevuld.

Elektrisch Rijden-thuisladen

Lagere terugkerende kosten

In elektrische auto’s zitten veel minder bewegende onderdelen dan in brandstofauto’s. Dat betekent dat de auto veel minder gevoelig is voor slijtage en het vervangen van bijvoorbeeld de olie, distributieriem of filters niet nodig is. Banden en remmen zijn uiteraard wel slijtende onderdelen, die vervangen moeten worden. Ook hoeven elektrische auto’s minder vaak naar de werkplaats voor een onderhoudsbeurt. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

MdeKoning-Thuisladen

Geen motorrijtuigen belasting

Voor een volledig elektrische auto hoeft u geen motorrijtuigen belasting te betalen. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per kwartaal. Deze uitsluiting van motorrijtuigen belasting geldt tot en met 2024, daarna zult u 25% van de belasting moeten betalen. 

Audi-Q4-e-tron

Verlaagde bijtelling

Voor brandstofauto’s betaalt de zakelijke rijder een bijtelling van 22%. Voor elektrische auto’s geldt een verlaagde bijtelling van 16% als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden. Deze regeling is van toepassing tot en met 2025.  

Volkswagen-Bedrijfswagen-Multivan

MIA en VAMIL regeling

Voor elektrische bedrijfswagens zoals de e-Crafter en de ID. Buzz Cargo is het onder voorwaarden mogelijk om een Milieu Investerings Aftrek aan te vragen. Dit kan, naast het voertuig, ook gelden voor eventuele laadoplossingen.  

Volkswagen e-Crafter

Veiligheid voorop

Bij elektrische auto’s ligt het zwaartepunt van de auto lager, waardoor de wegligging van deze auto’s stabieler is. Daarnaast hebben elektrische auto’s een groteren kreukelzone, de klap van een aanrijding wordt daardoor beter opgevangen door de auto.  

Duurzaam ondernemen

Voorraad jong gebruikte & nieuwe elektrische auto’s

Vanuit de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens en Audi zijn er meer elektrische modellen beschikbaar.  Denk bijvoorbeeld aan de Volkswagen ID. Familie en de e-trons van Audi. Bekijk hieronder ons voorraadaanbod van elektrische auto’s.

Heeft u interesse in een elektrische auto uit onze voorraad?

Vul het formulieren stel uw vraag of bel ons op 088 20 13 480.
We helpen u graag!