Volkswagen lanceert hightech Golf 1.5 TSI BlueMotion met zeilfunctie

16 augustus 2017 om 12:34 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Volkswagen Golf BlueMotion zeilfunctie
  • 96kW/130pk sterke benzinemotor met Miller cycle technologie, cilinderuitschakeling en zeilfunctie
  • Turbo met variabele turbinegeometrie (VTG) voor hoog koppel bij lage toeren
  • Leverbaar met handgeschakelde 6-bak of 7-traps DSG-automaat
  • Geringe meerprijs van € 960* t.o.v. 1.0 TSI met 81kW/110pk
  • Vanafprijs € 27.050*, ook leverbaar als luxe Comfortline Business en Highline

Volkswagen breidt het benzinemotorenaanbod van de Golf en Golf Variant uit met de compleet nieuwe 1.5 TSI BlueMotion. Deze 96kW/130pk sterke hightech viercilinder turbomotor levert hoge prestaties, veel koppel bij lage toeren en is zeer efficiënt dankzij Miller cycle technologie, een zeilfunctie, cilinderuitschakeling en variabele turbinegeometrie. De Golf 1.5 TSI BlueMotion is leverbaar vanaf € 27.050*.

De 1.5 TSI viercilindermotor imponeert met een rustige loop en een indrukwekkende trekkracht, zelfs bij lage toeren. Het maximale koppel van 200 Nm is al beschikbaar vanaf 1.400 tpm en houdt aan tot 4.000 tpm. Volkswagen bereikt dit onder meer door het gebruik van een speciale turbo met variabele turbinegeometrie (VTG). De topsnelheid van deze Golf 1.5 TSI BlueMotion bedraagt 210 km/u (Variant 211 km/u) en de acceleratie van 0-100 km/u geschiedt in 9,1 seconden (Variant 9,5 sec.).

Zeilfunctie en cilinderuitschakeling

Voor het eerst voorziet Volkswagen een benzinemotor van een zeilfunctie. Daarbij wordt deze TSI-motor, indien gekoppeld aan de DSG-automaat, tot een snelheid van 130 km/u onder bepaalde omstandigheden volledig uitgeschakeld als de bestuurder het gas loslaat. Ondertussen neemt een compacte lithium-ion batterij de stroomvoorziening waar voor elektrische systemen als de ruitenwissers, verlichting en het audiosysteem. Nog een innovatieve technologie die helpt brandstof te besparen en de uitstoot te verminderen, is Active Cylinder Management. Hierbij worden twee van de vier cilinders uitgeschakeld als de bestuurder met een constante snelheid tussen de 1.400 en 3.200 tpm rijdt.

Mede dankzij deze brandstofbesparende functies heeft de Golf 1.5 TSI BlueMotion, afhankelijk van de uitvoering, een gemiddeld brandstofverbruik vanaf 4,8** liter per honderd kilometer en een gemiddelde CO2-uitstoot vanaf 110 g/km**.

Geringe meerprijs

De vanafprijs van de Golf 1.5 TSI BlueMotion (Comfortline) met handgeschakelde zesversnellingsbak is € 27.050*. Daarmee bedraagt de meerprijs van deze 96kW/130pk sterke viercilinder 1.5 TSI ten opzichte van de 81kW/110pk sterke Golf 1.0 TSI driecilinder slechts € 960.

De Golf 1.5 TSI BlueMotion Comfortline is standaard rijk uitgerust met onder meer Adaptive Cruise Control, Front Assist, City Emergency Braking, automatische airconditioning Climatronic, Park Distance Control voor en achter, 16 inch lichtmetalen velgen en een met leder afgewerkt, multifunctioneel stuurwiel. Voor een geringe meerprijs is er de zeer luxe Comfortline Business, die ondermeer is voorzien van een Ergo Active bestuurdersstoel met massagefunctie, de Mijn Volkswagen app, navigatie-, audio-, en multimediasysteem ‘Discover Media’ en 17-inch lichtmetalen ‘Dijon’ velgen.

De nieuwe Golf 1.5 TSI BlueMotion is per direct te bestellen bij M. de Koning Volkswagen dealer.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.