Polo terugroepactie

15 mei 2018 om 13:53 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Volkswagen Polo Beats

Volkswagen heeft bevestigd dat bij de nieuwe Polo (modeljaar 2018) in specifieke gevallen (bijvoorbeeld bij het snel wisselen van rijbaan met vijf inzittenden in de auto) en wanneer de middelste en linker zitplaats achterin tegelijkertijd zijn bezet, de linker veiligheidsgordel onbedoeld kan worden ontgrendeld. Veiligheid heeft bij Volkswagen de hoogste prioriteit en een technische oplossing is reeds ontwikkeld: een nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting, die deze situatie voorkomt.

  • Technische oplossing voor veiligheidsgordel is ontwikkeld
  • Terugroepactie start de komende weken
  • Veiligheid is topprioriteit voor Volkswagen

De Volkswagen Polo is wettelijk gehomologeerd (officieel bekrachtigd door een bevoegde instantie) en veilig om te gebruiken. Desondanks adviseert Volkswagen zijn klanten de middelste zitplaats achterin de nieuwe Polo niet te gebruiken totdat de auto is voorzien van de nieuw ontworpen bevestiging van de gordelsluiting. Volkswagen richt zich nu tot de betrokken instanties voor een definitieve goedkeuring om de oplossing te kunnen doorvoeren, zowel in het rijdende wagenpark als in de toekomstige serieproductie.

De komende weken start Volkswagen een terugroepactie. Klanten ontvangen binnenkort een brief met het verzoek een afspraak te plannen bij een officiële Volkswagen-dealer. Aan de controle, evenals de montage van de nieuw ontworpen bevestiging voor de gordelsluiting, zijn voor klanten geen kosten verbonden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.