Nieuwe Arteon Shooting Brake debuteert in Nederland

03 november 2020 om 9:00 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Volkswagen Arteon Shooting Brake
  • Exclusief, sportief en nóg ruimer dan de Gran Turismo
  • 140 kW / 190 pk sterke 2.0 TSI DSG R-Line Business+ leverbaar vanaf € 49.490*
  • 147 kW / 200 pk sterke 2.0 TDI DSG met twin-dosing nu te ook bestellen

De nieuwe Arteon Shooting Brake is vanaf dit weekend te bewonderen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers. Deze luxe, sportieve en nóg ruimere versie van de Arteon dankt zijn dynamische looks onder meer aan de lage, lange daklijn en de brede wielkasten. Daarbij biedt hij de ruimte en het gebruiksgemak van een estate. Hij is er als krachtige en zeer luxe R-Line Business+ vanaf € 49.490*.

De nieuwe Shooting Brake is de tweede telg van de Arteon line-up, die recentelijk fors is vernieuwd. Het kenmerkende Arteon-design is verder verfijnd met nieuwe elementen. Zoals de hightech LED-verlichting voor en achter, inclusief de LED-dagrijverlichting over de gehele voorzijde.

In het volledig nieuwe interieur vallen de Digital Cockpit Pro, de hoogwaardige afwerking en de connected features en diensten van We Connect op. Ook met zijn assistentiesystemen zijn de nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake helemaal van nu. Zo maakt Travel Assist gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk. Het Active Lighting System fungeren zelfs de LED-koplampen als assistentiesysteem.  Dit gebeurt door bochten al te verlichten nog voor de bestuurder de stuurbeweging inzet.

Sportieve luxe

De Arteon en Arteon Shooting Brake zijn exclusief te bestellen als R-Line Business+. Deze sportieve en zeer luxe uitvoering onderscheidt zich met zijn R-styling, de 18 inch ‘Sebring’ lichtmetalen velgen, de LED Plus-koplampen en extra donker getinte ramen achter. Ook het interieur bevat diverse sportieve accenten, zoals een zwarte dakhemel en een driespaaks multifunctioneel stuur met R-line afwerking en schakelpaddles. Eveneens standaard zijn het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ inclusief streaming internet, de eerder genoemde Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera. Voor een hoog veiligheids- en comfortniveau is Travel Assist inclusief Lane Assist en Emergency Assist inbegrepen. Met het oog op gebruiksgemak is de achterklep elektrisch te openen, desgewenst met een voetbeweging onder de bumper (optioneel voor de Arteon). Dankzij Keyless Acces zijn de Arteon en Arteon Shooting Brake sleutelloos toegankelijk en te starten.

Innovatieve en krachtige aandrijflijnen

De Arteon en Arteon Shooting Brake waren al te bestellen met de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor. Deze krachtige motor is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De 2.0 TSI maakt gebruik van het innovatieve B-cyclus verbrandingsproces, dat zorgt voor een lager verbruik, minder schadelijke emissies én meer trekkracht (320 Nm tussen 1.500 en 5.100 tpm).

De Arteon en Arteon Shooting Brake zijn sinds deze week ook te configureren met de 147 kW / 200 pk sterke 2.0 TDI-dieselmotor met twin-dosing. Daarbij worden twee SCR-katalysatoren met individuele AdBlue-injectie ingezet. Deze geavanceerde technologie reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) met maximaal 80%. Ook deze krachtige, zuinige en zeer schone diesel-uitvoering is standaard gekoppeld aan de DSG-automaat. Hij is leverbaar vanaf  € 55.490* (Arteon) of € 55.990* (Arteon Shooting Brake). De Arteon Shooting Brake 2.0 TSI DSG is er al vanaf € 49.490*. De Arteon Gran Turismo vanaf € 48.950*. Ook hebben de extra ruimte en exclusieve looks van de Shooting Brake daarmee slechts een meerprijs van maximaal € 540 ten opzichte van de Gran Turismo.

Volkswagen Arteon Shooting brake
Volkswagen Arteon Shooting Brake
Volkswagen Arteon Shooting Brake
Volkswagen Arteon Shooting Brake

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.