Kraaijeveld Groente en Fruit kiest voor elektrische mobiliteit met de Volkswagen ID.3 en ID.4

28 april 2021 om 12:58 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Elektrische mobiliteit

Bij veel bedrijven wordt de keuze voor elektrisch rijden een belangrijke overweging. De voordelen van elektrische mobiliteit tegenover brandstof maken het overstappen meer en meer interessant. Naast het duurzaamheidsaspect van geen uitstoot van CO2 en stikstof, spelen de lage bijtelling, belastingvoordelen en subsidies een rol bij het vernieuwen van het wagenpark.

De overstap van brandstof naar elektrisch rijden gaat onder andere ook op voor onze relatie Kraaijeveld Groente en Fruit. De groothandel in groente en fruit is gevestigd in Maasland. Zij proberen zich te onderscheiden door voorop te lopen door middel van innovatie. Iets wat in de traditionele groente- en fruithandel allesbehalve vanzelfsprekend is. Zo was Kraaijeveld Groente en Fruit anderhalf jaar geleden de eerste in de sector met een digitaal portaal en bestelplatform. Elektrische mobiliteit is de toekomst voor Kraaijeveld.

Onlangs heeft Kraaijeveld Groente en Fruit besloten om een deel van het wagenpark te vervangen. Zij hebben daarbij gekozen voor de nieuwe 100% elektrische Volkswagen ID.3 en ID.4. Wagenparkbeheerder Lennart Lodder licht toe waarom deze keuze is gemaakt:
“We hebben bij Kraaijeveld Groente en Fruit al jaren de ‘gewoonte’ om Volkswagen te rijden. M. de Koning is al jaren ons vaste dealer bedrijf. De samenwerking ervaren wij al die jaren als positief!

De nieuwe elektrische ID-lijn was voor ons in meerdere opzichten extra interessant. Ten eerste het financiële aspect. Naast de vrijstelling van wegenbelasting had Volkswagen dealer M. de Koning nog ID.3 modellen met 8% bijtelling in voorraad. Dit maakt de auto voor onze medewerkers aantrekkelijk. Vanuit Kraaijeveld Groente en Fruit hebben we ook gestuurd op elektrische auto’s vanwege het duurzame aspect. Het verduurzamen van ons wagenpark een logische volgende stap nadat we vorig jaar ons dak hebben voorzien van bijna 6000 zonnepanelen”, vertelt wagenparkbeheerder Lennart Lodder.

“De rij-eigenschappen van de ID.3 en ID.4 zullen door de medewerkers worden ervaren. Dit hangt natuurlijk af van de specifieke bestuurder die in elke auto gaat rijden. Van al onze medewerkers die een auto van de zaak rijden, zal iedereen andere accenten belangrijk vinden en op basis hiervan zijn auto uitkiezen en samenstellen. Wat we vanuit Kraaijeveld Groente en Fruit belangrijk vinden is dat de auto’s die onze medewerkers rijden een duurzaam, veilig en comfortabel vervoermiddel zijn om hun kilometers af te leggen”, vervolgt Lennart Lodder.

M. de Koning wenst Kraaijeveld Groente en Fruit en haar medewerkers veel rijplezier en veilige kilometers in de nieuwe Volkswagen ID.3 en ID.4 modellen.

Volkswagen ID3 Kraaijeveld Groente en Fruit
Volkswagen ID3 Kraaijeveld Groente en Fruit
Volkswagen ID3 Kraaijeveld Groente en Fruit
Volkswagen ID3 Kraaijeveld Groente en Fruit