ID.R komt tot leven in Amsterdam

18 november 2019 om 11:24 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Nychos ID.R Mdekoning
  • ‘Street art meets augmented reality’ in creatie street artist Nychos
  • Recordverslindende e-racer van Volkswagen in 3D te ervaren op de NDSM-werf

De Volkswagen ID.R laat zich in Amsterdam van zijn kunstzinnige kant zien. Street artist Nychos heeft de recordverpulverende elektrische racer van Volkswagen met een muurschildering neergezet dat door bewonderaars tot leven kan worden gebracht via augmented reality.

Nychos heeft de creatie van liefst 150 vierkante meter in slechts 4 dagen op de muur van een gebouw op de NDSM-werf in Amsterdam gespoten. Hij interpreteerde de emissievrij racer als een organisme met bijvoorbeeld een hart in plaats van de accu en twee hersenen in plaats van de twee elektromotoren, samen 500 kW/680 pk sterk.

Street art meets Augmented reality
De unieke creatie is tot leven te wekken met de gratis ‘Artivive’ app. Richt de camera van de smartphone op het kunstwerk en de losse elementen vormen zich tot een complete ID.R die transformeert in een ID.3 die over het scherm rijdt. Mocht je niet in de buurt van de NDSM-werf zijn, dan kun je de camera ook richten op foto van het kunstwerk.

Samen met Nychos laat Volkswagen op kunstzinnige wijze zien dat de race-ervaringen die zijn opgedaan met de indrukwekkende ID.R ook zijn aangewend bij de ontwikkeling van de ID.3. De elektrische hatchback komt medio 2020 naar Nederland en is het eerste model uit de ID. Family, de nieuwe generatie emissievrije auto’s van Volkswagen die elektrisch rijden bereikbaar gaat maken voor de massa.

Nychos ID.R Mdekoning
Nychos ID.R Mdekoning