Gloednieuwe Volkswagen Touareg in allerlaatste testfase

13 maart 2018 om 11:35 in Nieuws Volkswagen Nieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg

Slechte wegen, ruig terrein en bijna geen mens te zien. De omgeving van het Spaanse Saragossa is op het eerste gezicht niet bepaald uitnodigend. Maar daarmee is het wel de perfecte plek om een nieuwe auto te testen.

  • Laatste intensieve testritten voor de nieuwe Touareg SUV
  • Hightech: actieve stabilisatoren, achterwielbesturing, Innovision Cockpit
  • Nog deze zomer in Nederland op de markt

Volkswagen voert in de omgeving van Saragossa de ‘approval test run’ van de nieuwe Touareg uit. Dit is de laatste test van een zeer uitgebreide reeks waarin meer dan 3 miljoen kilometers zijn afgelegd onder de meest uiteenlopende (klimatologische) omstandigheden. Nu draait het om de laatste details en finetuning. Als alles hier werkt, is de Touareg klaar voor de klant. Over vier maanden staat de derde generatie Touareg bij de Volkswagen-dealer.

Door de bocht als een Golf

Karsten Schebsdat, hoofd van Driving Dynamics bij Volkswagen AG, is trots op de nieuwe Touareg. De grote SUV rondt krappe bochten bijna als een Golf, vertelt hij. En dankzij de ruime keuze aan onderstelinstellingen staat het comfort bij elk soort wegdek op een hoog niveau. Ook de actieve stabilisatoren voor en achter zijn indrukwekkend: ze beperken het overhellen van de carrosserie tot vrijwel nul. Voor het eerst is de Touareg er ook met achterwielbesturing. Bij hoge snelheden zorgt dit voor meer bochtendynamiek en extra stabiliteit en bij lage snelheden maakt het manoeuvreren makkelijker. De draaicirkel bedraagt nu 11,13 meter tegen 12,20 m voor de vorige Touareg.

Nieuwe Volkswagen Touareg
Nieuwe Volkswagen Touareg

Onder de Spaanse zon worden ook alle connected functies uitgebreid getest, vooral omdat elke toepassing en software-update een andere functie kan beïnvloeden. Na deze test is een feilloze werking van alle connected functies gegarandeerd. Dat geldt ook voor de innovatieve Innovision Cockpit met een 12- of 15-inch display. Via deze schermen zijn alle functies van de Touareg te bedienen en daarbij onderstrepen ze de hightech uitstraling van de premium SUV.

Wereldpremière

De nieuwe Touareg beleeft zijn wereldpremière op 23 maart aanstaande in Peking en staat nog deze zomer bij ons in de showroom. Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van de introductie en alle details van de nieuwe Touareg, kunnen zich inschrijven op www.volkswagen.nl/touareg.