De ID.4 is in Nederland

10 december 2020 om 10:20 in Nieuws Volkswagen Nieuws
ID.4
  • 2020 voor Volkswagen het jaar van de elektrificatie
  • Na de ID.3 nu ook de ID.4 in Nederland

Vanaf deze week arriveren de eerste Volkswagens ID.4 bij de Nederlandse dealers, en nog deze maand gaan ze de weg op. Daarmee introduceert Volkswagen in minder dan een jaar tijd twee belangrijke, volledig elektrische modellen. Eerder dit jaar debuteerde de compacte ID.3 al; nu is het de beurt aan Volkswagen’s allereerste volledig elektrische SUV. Hij maakt in eerste instantie zijn opwachting als ID.4 1ST en ID.4 1ST Max. Op korte termijn maakt Volkswagen de prijzen van de reguliere ID.4-uitvoeringen bekend.

De eerste Volkswagens ID.4 kwamen deze week zowel per spoor als over de weg aan in Nederland, en worden de komende dagen centraal vanuit Volkswagen Nederland in Leusden naar de dealers getransporteerd. Daarmee zijn Nederland en Duitsland de eerste landen waar de elektrische SUV van Volkswagen nog dit jaar aan klanten wordt uitgeleverd. Overigens blijft de beschikbaarheid van de ID.4 op termijn niet beperkt tot Europa alleen. Ook in landen als de VS en China gaat de ID.4 zijn opwachting maken, waarmee het met recht een wereldauto is.

Way to Zero

Als lid van de ID. family van Volkswagen – waartoe ook de ID.3 behoort – maakt de nieuwe ID.4 deel uit van de enorme elektrificatiestrategie van de Volkswagen Groep als geheel. Met een geheel nieuwe range aan elektrische auto’s en de opmaat naar een volledig CO2-neutrale autoproductie – inclusief de ontwikkeling van een auto, de processen bij toeleveranciers en de productie, lifecycle en uiteindelijk de recycling ervan – hanteert de Volkswagen Groep de ‘Way to Zero’ strategie als leidraad om in 2050 een volledig CO2-neutrale onderneming te zijn.

ID.4
ID.4
ID.4
ID.4

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.