Autoschade stappenplan

Stappenplan

Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen. Hieronder staat beschreven hoe wij ervoor zorgen dat je auto er weer zo goed als nieuw uit ziet. Wij leggen het graag uit!

Schadebedrijf M. de Koning

1 Intake

Na het oplopen van schade kun je het beste langs één van onze vestigingen rijden. We gaan dan met jou de schade aan je auto bekijken en hier duidelijke van foto’s maken voor de verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat je de groene kaart en kenteken-bewijs meebrengt.

2 Dossier

Terwijl je even wacht, noteren wij de schade en berekenen we kosten voor het herstellen van de schade. Wij geven direct de reparatie datum door, en wanneer we verwachten dat je auto weer klaar staat. Vervolgens bespreken we welk vervangende vervoer je het beste past..

Autoschade expertise

3 Expertise

We beschikken over moderne communicatietechnieken. Via het systeem wordt de expertise uitgevoerd. Dit is het zogenaamde tele-expertise. Een enkele keer krijgen wij nog een expert op bezoek om auto’s te controleren met meerdere en afwijkende (grote) schades.

4 Demontage

We gaan voor jou aan de slag. We demonteren jou auto zorgvuldig. Het is belangrijk dat de onderdelen met zorg gedemonteerd worden, zodat je auto bij de montage (stap 8) weer op de zelfde manier in elkaar wordt gezet. Na de demontage controleren we de auto op eventuele niet-zichtbare schade(s). Indien nodig worden hiervoor extra onderdelen besteld.

5 Plaatwerk

We zorgen ervoor dat de deuken in je auto verdwijnen als of ze er nooit gezeten hebben.Hiervoor combineren we de nieuwste technieken met de ouderwetse manier van de hamer etc.

We zijn we ook instaat om deuken te restylen. Dit betekent dat we een kleine deuk kunnen uitdeuken zonder te spuiten. Deze nieuwe techniek zorgt er dan niet alleen voor dat je auto sneller weer gereed staat. Het is ook kosten besparend.

6 Voorbewerken

Voordat je auto weer een mooie kleur krijgt in de spuitcabine, wordt de auto voorbewerkt. Wij zorgen er voor dat de auto weer helemaal vormt als de originele stroomlijn van de auto, daar gaat een heel proces aan vooraf: De auto wordt eerst geschuurd, vervolgens geplamuurd en dan weer opgeschuurd.

7 Spuiten

En hier krijgt je auto haar uitstraling weer terug. Zonder de goede kleur en verf kan jeauto op het blote oog wel hetzelfde lijken, maar wie beter weet, ziet dat de auto niet straalt. Wij werken dan ook met de beste verfleverancier die er is. Uiteraard levert deze leverancier uitsluitend milieu-vriendelijke, waterdragende lakken met een minimum aan oplosmiddelen, met enkele basis kleuren.

Autoschade montage

8 Montage

Voordat de auto gereed gemaakt wordt, is het belangrijk dat de auto goed in elkaar wordt gezet; elk schroefje moet weer op dezelfde juiste plaats komen. De onderdelen moeten niet alleen goed in elkaar gezet worden, het is net zo belangrijk, zij het niet belangrijker, dat de onderdelen ook goed worden afgesteld.

Stel je vraag

Heb je vragen of ontvang je graag advies over autoschade herstel? Neem dan gerust contact met ons op.

Telefoon

Telefonisch

We zijn elke werkdag van 8.00 t/m 17.00 uur te bereiken via 0180 55 95 65

whatsapp

WhatsApp

Voeg 06-40135475 toe aan je contactpersonen en stel je vraag via WhatsApp. We zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

mail

E-mail

Ga naar de contactpagina en vul daar het contactformulier in. Je krijgt binnen 24 uur reactie.