Stappenplan

Wij leggen het graag uit! Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen. Hieronder staat beschreven hoe wij ervoor zorgen dat uw auto er weer zo goed als nieuw uit ziet.

1 Intake

Wanneer u erachter komt dat u schade aan uw auto heeft, is dat enorm balen en vervelend.

Het beste wat u dan kunt doen is bij één van onze vestigingen langs te rijden. We gaan dan met u de schade aan uw auto bekijken en hier duidelijke van foto’s maken voor de verzekeringsmaatschappij. Zorgt u ervoor dat u dat u uw groene kaart en kenteken-bewijs bij u heeft?

2 Dossier

Terwijl uw wacht, noteren wij de schade en berekenen we kosten voor het herstellen van de schade.

Wij geven direct de reparatie datum door, en de  datum waarop wij verwachten dat uw auto weer klaar staat. Vervolgens bespreken we het vervangende vervoer.

3 Expertise

Tegenwoordig is expertise niet meer wat het vroeger was.

Tegenwoordig beschikken we over moderne communicatietechnieken en wordt er via het systeem een expertise uitgevoerd. Dit is het zogenaamde tele-expertise.

Een enkele keer krijgen wij nog een expert op bezoek om auto’s te controleren met meerdere en afwijkende (grote) schades.

4 Demontage

U heeft uw auto gebracht, dan ga ik aan de slag. Op de afdeling demontage demonteren wij zorgvuldig uw auto.

Het is belangrijk dat de onderdelen met zorg gedemonteerd worden, zodat uw auto bij de afdeling montage weer in elkaar gezet kan worden als ervoor.

Eventuele niet-zichtbare schade wordt hier geconstateerd en worden extra onderdelen hiervoor besteld.

5 Plaatwerk

We zorgen ervoor dat de deuken in uw auto verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Hiervoor gebruiken we buiten de nieuwste technieken om, ook nog de ouderwetse manier van de hamer.

We zijn we ook instaat om te restylen. Dit betekent dat we een kleine deuk kunnen uitdeuken zonder te spuiten. Deze nieuwe techniek zorgt er dan niet alleen voor dat uw auto sneller weer gereed staat. Het is ook kosten besparend.

6 Voorbewerken

Voordat uw auto weer een mooi kleurtje krijgt in de spuitcabine, komt de auto bij mijn afdeling terecht. Wij zorgen er voor dat de auto weer helemaal glad is en dat de originele stroomlijn van de auto erin zit en daar gaat een heel proces aan vooraf.

Uw auto wordt eerst geschuurd, vervolgens geplamuurd en dan weer opgeschuurd.

7 Spuiten

En hier krijgt uw auto haar uitstraling weer terug. Zonder de goede kleur en verf kan uw auto op het blote oog wel hetzelfde lijken, maar wie beter weet, ziet dat de auto niet straalt.

Wij werken dan ook met de beste verfleverancier die er is. Uiteraard levert deze leverancier uitsluitend milieu-vriendelijke, waterdragende lakken met een minimum aan oplosmiddelen, met enkele basis kleuren.

8 Montage

Voordat de auto afleveringsklaar gemaakt wordt, is het belangrijk dat de auto goed in elkaar wordt gezet; elk schroefje moet weer op dezelfde juiste plaats komen.

De onderdelen moeten niet alleen goed in elkaar gezet worden, het is net zo belangrijk, zij het niet belangrijker, dat de onderdelen ook goed worden afgesteld.