Duurzaam ondernemen

Over M. de Koning

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam Ondernemen

Bij M. de Koning Autobedrijven staat het belang van mens, dier en natuur hoog in het vaandel. Samen proberen wij aan een betere leefomgeving te werken, zodat wij nu en óver 200 jaar nog van deze planeet kunnen genieten. Zo hebben wij het Erkend Duurzaam Plus certificaat mogen ontvangen, wat alle elementen van Erkend Duurzaam Basis in zich heeft, maar daarnaast ook de aandacht richt op het terugdringen van energie- en afvalstromen.

Sinds 2016 zijn wij een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en FOCWA Schadeherstel. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat M. de Koning in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Duurzaam-ondernemen
Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van M. de Koning Autobedrijven?

“Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij ons onderscheiden door het voeren van een actief beleid voor reststoffen en energiebeheer. Wij adviseren klanten over energiebesparende en stille banden en controleren zoveel als mogelijk bij een werkplaatsbezoek de bandenspanning om het brandstofverbruik naar een minimum te reduceren. Daarnaast maken wij gebruik van groene stroom en gaan wij zuinig om met energie.”

Volkswagen ID3 laden

Waarom zijn wij Erkend Duurzaam Plus?

Duurzaam trekken wij door in elke tak van onze bedrijfsvoering, zo ook als werkgever. Het welzijn van onze medewerkers staat hoog in het vaandel waarbij wij zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven bieden. Buiten het bedrijf nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van projecten in Colombia en de Filipijnen naast de lokale sponsoring van verenigingen en stichtingen zoals “de Belbus” in Krimpen aan den IJssel.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In onze showroom vindt u dan ook al onze schone en zuinig modellen van Volkswagen, Audi en Volkswagen bedrijfswagens. Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij u informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit.

audi-etron

Elektrisch Rijden

Elektrisch rijden is momenteel bezig aan een enorme opmars, en dat is natuurlijk niet zo heel gek. De uitstoot van CO2 zorgt voor een negatieve lading aan het klimaat, waardoor de aarde sneller dan voorheen opwarmt. Deze opwarming van de aarde brengt vele verschillende negatieve impacten op het milieu met zich mee. Waar de traditionele brandstofmotoren nog CO2 uitstoten en het milieu zwaar belasten doen de elektrische auto’s dit veel minder. Om precies te zijn helemaal niets!

Naast dat de elektrische auto’s in gebruik geen uitstoot hebben, stoot het produceren van deze voertuigen tot wel 70% minder uitstoot uit dan de reguliere brandstof auto’s. Daarnaast kunnen de batterijen van elektrische auto’s op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled zodat zij hun milieu bewuste functie in een andere auto weer kunnen voortzetten.

Laatste nieuws over Duurzaamheid

Loading …