Over M. de Koning

Met de M. van Meedenken

Over M. de Koning

M. de Koning heet ons autobedrijf, M. van Maarten.
Opgericht in 1964 in een dorp onder de rook van Rotterdam als er een westenwind staat: Krimpen a/d IJssel.

Vandaag hebben we 5 vestigingen: behalve in Krimpen a/d IJssel ook in Capelle a/d IJssel en Rotterdam. We schatten in dat inmiddels ruim 15.000 mensen rondrijden in auto’ s waarvoor ze keurig betaald hebben, maar die we toch een beetje als ‘van ons’ beschouwen.

M. de Koning is nog steeds het vertrouwde familiebedrijf. Twee van de drie directieleden zijn zonen, Wim en Hans, en ook de band met de medewerkers is zeer hecht. Wie zaken doet met ons, ervaart het Team M. de Koning.

Als dealerbedrijf verkopen en onderhouden wij auto’s van de merken Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Skoda en Seat. Maar ook schade, leasing, verhuur en een tankstation behoren tot onze dienstverlening. Met ruim 180 medewerkers verzorgen wij 6 dagen in de week de mobiliteit van onze klanten en doen dat met veel enthousiasme.

Meer over wie wij zijn en waar we voor staan lees je in ons merkmanifest.

Werken bij M. de Koning
Team M. de Koning

Maak kennis met het team van M. de Koning Autobedrijven en Maarten Autolease.

Duurzaam-ondernemen
Duurzaam ondernemen

Bij M. de Koning Autobedrijven staat het belang van mens, dier en natuur hoog in het vaandel.

Tennisclub Nieuwerkerk
Sponsoren

M. de Koning Autobedrijven is trotse sponsor van….

Markmanifest
Merkmanifest

Meer over wie wij zijn en waar we voor staan lees je in ons merkmanifest.

Geschiedenis M. de Koning

M. de Koning is een vertrouwd familiebedrijf met vijf vestigingen in de regio Rotterdam. Wat is het geheim van de groei van dit autobedrijf? Wij geven u graag een korte impressie hoe onze organisatie is ontstaan.

In 1964 startte Maarten de Koning een autobedrijf in Krimpen aan den IJssel. Sinds die dag staat klanttevredenheid centraal bij M. de Koning. Na vier jaar is het contract van officieel Volkswagen dealer een feit. En sinds 1975 mag M. de Koning Autobedrijven zich ook Audi-dealer noemen.

Groei familiebedrijf M. de Koning

Om de klant optimaal te bedienen groeit het familiebedrijf ondertussen met een schadeherstelwerkplaats en benzinestations. In 1982 start M. de Koning ook een vestiging in Capelle aan den IJssel. In diezelfde tijd nemen de broers Wim en Hans de Koning de leiding over van vader Maarten. In 2004 nemen de broers een showroom en werkplaats in Rotterdam over van Auto Bouman.

Inmiddels is de vestiging in Capelle aan den IJssel uitgegroeid tot een stand-alone Audi-vestiging en een stand-alone vestiging voor Volkswagen. De vestiging in Krimpen aan den IJssel beschikt over een moderne schadeherstelwerkplaats. Vakkundig personeel herstelt hier schade van particuliere en zakelijke rijders van alle automerken.

In de afgelopen 4 jaar zijn alle Volkswagen vestigingen volledig verbouwd en voldoen daarmee weer helemaal aan de verwachtingen van de klant, de moderne en digitale uitstraling van nu en van de toekomst. Tijdens de verbouwing in 2019 heeft het bedrijf in Rotterdam een enorme metamorfose ondergaan, waarbij een warme maar moderne en professionele is neergezet.