Autobanden bij M. de Koning

Waarom moet ik  voor autobanden van mijn auto naar M. de Koning?

Met de M. de Koning autobanden service zorgt u ervoor dat u altijd veilig op de weg bent. Wij adviseren u graag over welke band u op dit moment het beste kunt gebruiken, en geven u tips om ze in topconditie te houden. Kies uw perfecte zomer- winter- of vier seizoenbanden bij M. de Koning.

Voor Volkswagen, Škoda, SEAT, CUPRA of Volkswagen Bedrijfswagen onderhoud en service bent u welkom in onze vestigingen in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel of Rotterdam. Voor onderhoud en service aan uw Audi kunt u terecht in onze Audi vestiging in Capelle aan den IJssel.

Bandenwissel

Bandenwissel

Het rubber van de zomerband is wat harder en daarnaast bevat het profiel minder inkepingen. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is. Zomerbanden presteren hierdoor het beste bij temperaturen boven de 7 graden. Ons advies is om vanaf april met zomerbanden te rijden.

Banden en wielensets

Banden & wielensets

Winterbanden presteren juist weer beter bij winterse omstandigheden. Een winterband is flexibeler door een andere rubbersamenstelling. Dit zorgt voor meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Een winterband heeft ook meer groeven zodat onder andere sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Dit komt de grip ten goede.

Auto uitlijnen bij M. de Koning

Uitlijnen

Voelt uw auto naar rechts of links trekken? Dan staan waarschijnlijk de wielen niet in de juiste stand ten opzichte van uw auto. Voelt u wel eens trillingen in de auto? Deze kunnen ontstaan door bandenslijtage.

Waarom voor autobanden naar M. de Koning Autobedrijven?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Vaker gestelde vragen:

Wanneer moet ik de banden van mijn auto vervangen?

Wettelijk gezien moet de profieldikte van de band minimaal 1.6 millimeter zijn. Tijdens de APK wordt uw auto afgekeurd als het profiel minder 1.6 millimeter dik is. Voor een echt veilige en comfortabele rij-ervaring kunt u beter al iets eerder uw banden laten vervangen. We adviseren voor zomerbanden een minimale dikte van 2 millimeter en voor winterbanden 4 millimeter.

Hoe weet ik de juiste bandenmaat van mijn auto?

Uw bandenmaat leest u gemakkelijk af aan de zijkant van de huidige banden die op uw auto gemonteerd zijn. Uiteraard doet de monteur het ook graag voor u.

Waarom moet ik mijn bandenspanning regelmatig controleren?

Een te lage bandenspanning is slecht voor de prestaties van uw auto. Uw banden slijten sneller, de grip op de weg vermindert en het brandstofverbruik neemt toe. De aanbevolen bandenspanning van uw auto vindt u aan de binnenzijde van het portier of van de tankklap. Bij vrijwel elk tankstation kunt u de spanning weer op peil brengen.

Waarom zou ik voor autobanden naar M. de Koning gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Wij weten als geen ander welke band het meest geschikt is voor uw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat uw autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van uw banden zo lang mogelijk is.

Kan ik bij M. de Koning ook mijn bandenwissel laten uitvoeren?

Zeker, onze monteur verwisselt uw banden graag. Komt de temperatuur boven de 7 graden? Dan is het tijd om zomerbanden onder uw auto te laten zetten. Als het temperatuurpeil juist weer zakt onder de 7 graden, kunt u het beste uw banden laten omwisselen voor winterbanden. Plan hier online uw afspraak.

M. de Koning Autobedrijven biedt onderhoud voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, SKODA en Volkswagen Bedrijfswagens.

Bekijk onze acties

Loading …