Waarom en wanneer winterbanden en zomerbanden wisselen?

27 september 2016 om 10:05 in Nieuws Volkswagen Nieuws
winterband-en-zomerband

Winterbanden geven u meer grip op de weg als de buitentemperaturen lager zijn. De temperatuur heeft grote invloed op de werking van uw winter-/zomerbanden met betrekking tot de remweg. Hieronder is in een voorbeeld uitgelegd waarom u winterbanden moet nemen bij koudere temperaturen en waarom zomerbanden in de zomermaanden. Wanneer moet u winterbanden wisselen? Zodra de temperatuur onder de 7°C zakt, is het aan te raden winterbanden onder uw Volkswagen te zetten. Wij raden u aan om uw winterbandenwissel te plannen in de maanden oktober of november. Hierdoor bent u optimaal voorbereid op de winterse temperaturen en maximale veiligheid.

Wisselen winterbanden

Wij adviseren om uw winterbandenwissel te plannen in oktober of november. Terwijl u geniet van een kopje koffie, monteren onze specialisten uw winterbanden onder uw Volkswagen. Voor u het weet is uw auto weer klaar voor een veilige winter. Voor de opslag van uw winter- en zomerbanden kunt u gebruikmaken van ons eigen bandenhotel. Wij bewaren uw banden onder optimale omstandigheden, zodat uw banden altijd in topconditie verkeren. Vanuit ons bandenhotel zijn uw eigen banden altijd paraat voor de volgende bandenwissel. Makkelijk en snel. Dat is een bandenwissel bij M. de Koning Autobedrijven.

Remweg van winterbanden vs zomerbanden

In de zomer heb je met winterbanden een langere remweg dan met zomerbanden. Dat komt omdat het profiel van winterbanden is ontworpen voor het gebruik op sneeuw en minder effectief is op droog wegdek. Bovendien: hoe hoger de temperatuur, hoe langer de remweg van winterbanden wordt. Bij een temperatuur van 15°C en een snelheid van 50 km/h kan een auto met zomerbanden op droog wegdek binnen 12 meter stilstaan. Maar een auto met winterbanden heeft onder dezelfde omstandigheden zo’n 14 à 15 meter nodig. Het verschil in remweg wordt nog groter naarmate het warmer wordt. Bij een buitentemperatuur van zo’n 35°C zijn de remprestaties van winterbanden van zo’n 30% minder dan die van zomerbanden. In het bovenstaande voorbeeld zou de auto op winterbanden dan dus zo’n 19 meter nodig hebben om tot stilstand te komen. All-season banden doen het beter dan winterbanden, maar ook met deze banden zijn de remprestaties bij hoge temperaturen minder dan van zomerbanden: gemiddeld zo’n 25%.

Winterbanden in het buitenland

Steeds meer landen kennen verkeersregels over het gebruik van winterbanden. Omdat die per land verschillen, is het raadzaam eerst uit te zoeken welke regels gelden in het land wat u gaat bezoeken. Sommige landen hebben een vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn, in andere hangt dat af van het winterse weer. Dan is het raadzaam om in ieder geval bij sneeuw, ijs of gladheid op winterbanden te rijden. Vaak in combinatie met andere winteruitrusting, zoals voldoende antivries-ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Winterbanden zijn inmiddels in de meeste Europese landen uitsluitend de banden met het sneeuwvloksymbool, maar soms volstaat de vermelding M+S. De specialisten bij M. de Koning helpen u graag.

Transcript:

Zoals u van ons gewend bent, streven wij ernaar u zo veilig mogelijk op weg te helpen.

Met de wintermaanden in het vooruitzicht willen wij u wijzen op de voordelen en mogelijkheden voor winterbanden onder uw auto. Met winterbanden verhoogd u namelijk de grip op nat en glad wegdek en verkort u de remweg van de auto aanzienlijk! Dit komt te allen tijde uw veiligheid en dat van uw medeweggebruikers ten goede. Met onze vernieuwde bandenwebshop, kunt u gemakkelijk en snel zien welke winterbanden voor uw auto geschikt zijn en deze bestellen.

Wij zorgen voor de montage van de banden en kunnen ook zorg dragen voor de opslag van uw zomerbanden in ons bandenhotel.

Dus: om veilig de winter in te gaan klikt u op onderstaande link: www.mdekoningautobanden.nl

Graag zien wij u terug op één van onze filialen.

Dank u wel.