‘Vrienden’ bezorgen Rijckehove nieuwe bus

23 juli 2018 om 15:47 in Nieuws
Vrienden crafter

Streek – Rijckehove is sinds vrijdag een gloednieuwe personenbus rijker. Bestuursvoorzitter Frida van der Sloot (van zorgstichting De Zellingen) ontving tijdens een feestelijk samenzijn de sleutels van Hans de Koning, voorzitter van Stichting Vrienden van Rijckehove.

“Wat een geweldige aanwinst!”, stelde Van der Sloot vol enthousiasme vast. “Deze rolstoelbus stelt ons in staat om de bewoners van Rijckejove maatwerkvervoer te bieden voor vele doeleinden. Van een ritje naar het winkelcentrum en terug tot aan een mooie excursie of het vervoer naar een theatervoorstelling; het kan allemaal met deze ruime én moderne Volkswagen Crafter! Zo kunnen we ook op vier wielen de ‘geluksmomenten’ bieden waar zoveel mensen behoefte aan hebben. Een uitkomst!”

Voor Stichting Vrienden van Rijckehove is de overhandiging van de personenbus zeker niet de eerste geslaagde actie ten hoeve van het zorgcentrum in Capelle aan den IJssel. “We hebben de voorbije jaren een bootreis bekostigd, een circus laten komen, een donatie gedaan waar computers van konden worden aangeschaft en de inrichtingskosten van de ‘belevingskamer’ voor onze rekening genomen”, noemt voorzitter Hans de Koning enkele voorbeelden. “En nu dus de bus ter vervanging van de vorige. Die had tien jaar trouw dienst gedaan. Het nieuwe exemplaar gaat dat minimaal ook doen. Ze biedt plaats aan maximaal acht personen, waaronder mensen in een rolstoel en is voorzien van alle voorzieningen op het gebied van techniek en veiligheid.”

Astrid Poutsma, locatiemanager van Rijckehove is de voorbije weken al druk bezig geweest de vervoerswensen van de bewoners te inventariseren. “We hebben voor excursies en dergelijke best een mooi budget beschikbaar. Alleen was het vervoer vaak een bottleneck. Dat probleem is nu opgelost met deze schitterende bus. We gaan er straks écht van genieten. Fijn dat ‘de Vrienden’ dit voor elkaar gekregen hebben. We zijn ze er zeer dankbaar voor.”

De financiering kwam tot stand dankzij de sponsorende medewerking van Rabobank, Schildersbedrijf de Jong, Facet Accountants en Belastingadviseurs, Govers | Spil Notarissen, Van Wijngaarden Installatiebedrijf en M. de Koning Autobedrijven.