Volkswagen maakt prijs van Golf GTI Clubsport S bekend

20 september 2016 om 9:32 in Nieuws Volkswagen Nieuws
volkswagen-golf-gti
  • Grote belangstelling voor sterkste Golf GTI ooit
  • 228 kW/310 pk, 1.285 kg, DNA van Golf GTI TCR raceauto
  • Recorderhouder Nürburgring verkrijgbaar vanaf 50.390 euro*

De Golf GTI Clubsport S, de 228 kW/310 pk sterke super-GTI, geniet een grote belangstelling. Nog vóór de officiële marktintroductie is een groot deel van alle voor ons land bestemde exemplaren verkocht.

De Golf GTI Clubsport S – de sterkste productie-Golf GTI ooit waarmee Volkswagen het 40-jarig bestaan van de Golf GTI viert – wordt in een gelimiteerde oplage van 400 exemplaren geproduceerd. De Nederlandse belangstelling voor deze exclusieve GTI is groot en inmiddels zijn de meeste van de 10 voor Nederland beschikbare exemplaren, nog voordat deze topsporter in het najaar op de markt komt, verkocht.

Tweedeurs tweezitter

De Golf GTI Clubsport S deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Naast het vermogen van liefst 228 kW/310 pk betekent dit dat de Clubsport S een tweedeurs tweezitter is: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt slechts 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg/pk – een waarde van sportwagenniveau. De vanafprijs van deze Volkswagen, die vandaag bekend is gemaakt, bedraagt 50.390 euro*.

Recordhouder Nürburgring

Dankzij die aanpassingen sprint de Golf GTI Clubsport S in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/u en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/u. Met een recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring is deze super-GTI bovendien de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit. De Golf GTI Clubsport S heeft een speciale Nürburgring-stand voor het onderstel, waarbij de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatsound afstemt op circuitgebruik.

* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor kosten en verkoopinformatie volkswagen.nl.