Top-opkomst Techniek Belevingsdagen

Woensdag 12 en donderdag 13 oktober mochten wij, Nicole en Emma, samen met collega’s uit de verschillende werkplaatsen, M. de Koning vertegenwoordigen op de STO belevingsdagen, georganiseerd in Capelle bij Sporthal de Schenkel. De STO belevingsdagen worden jaarlijks georganiseerd door de Stichting Sterk Techniek Onderwijs (STO). De stichting heeft tot doel om enerzijds het leren en werken in de techniek aantrekkelijk te maken maar ook de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

De STO belevingsdagen zijn twee dagen waarin allerlei Technische bedrijven uit de regio in en rond de sporthal kunnen laten zien hoe gaaf en belangrijk techniek is door middel van stands met activiteiten, waar kinderen (groep 6,7 en 8 van de basisscholen in Capelle, Krimpen en Rotterdam en 1stejaars scholieren voortgezet onderwijs, op speelse wijze techniek kunnen ervaren. Net als voorgaande jaren stond ook ons bedrijf twee dagen bij deze beurs!

We hebben gedurende deze twee dagen maar liefst 2.000 leerlingen mogen ontvangen. De bandenwissel op onze opblaasbare raceauto was zeer populair. Eén leerling wist in 20 seconden alle vier de banden te monteren!

Met dank aan collega’s Daniël, Berat en Emirhan uit Capelle, Riley uit Rotterdam en Renzhairo uit Krimpen die ons daarbij fantastisch hebben geholpen! Het waren succesvolle dagen, waarbij we hopelijk veel leerlingen enthousiast hebben gemaakt voor de autotechniek. 

Stichting Sterk Techniek Onderwijs