Subsidie aanvragen na aanschaf van een elektrische auto

10 november 2020 om 12:05 in Nieuws
Volkswagen ID.3 1st proefrit

Subsidie aanvragen na aanschaf van een elektrische auto

 

Vanaf 1 juli kunnen particulieren subsidie aanvragen na aanschaf van een elektrische auto. Als u als particulier een nieuwe elektrische auto koopt of private least, komt u in aanmerking voor een overheidssubsidie van € 4.000. Voor gebruikte elektrische auto’s geldt een bedrag van € 2.000. Deze subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.

Subsidie Elektrische Personenauto's

Voorwaarden subsidieregeling SEPP

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling dient de nieuwe elektrische personenauto aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer
  • De nieuwprijs van de elektrische auto is op de datum van ondertekening van de koop- of leaseovereenkomst niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • Bij lease van een elektrische auto dient de leasemaatschappij in het bezit zijn van het Keurmerk Private Lease.
  • De koop- of leaseovereenkomst is gesloten op of na 4 juni 2020 en staat op naam van de particulier die de subsidie aanvraagt.
  • De subsidieaanvraag wordt ingediend binnen 60 dagen na het ondertekenen van de leaseovereenkomst.
  • U heeft een geldig woonadres in Nederland.

Aanvragen van subsidie

Particulieren dienen zelf een subsidie aan te vragen. U kunt na aankoop van een elektrische auto via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen. Tijdens de aanvraag van de subsidie dient u uw persoonlijke gegevens, DigiD en koop- of leaseovereenkomst bij de hand te houden om de aanvraag in te vullen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u ook meer informatie en veel gestelde vragen over de subsidieregeling.