Lease a Bike

Populariteit elektrische fiets afgelopen zes jaar sterk toegenomen

De elektrische fiets heeft de afgelopen zes jaar sterk aan populariteit gewonnen. In 2019 maar liefst 18% van alle fietsritten met een e-bike. Zes jaar geleden, in 2013, lag het percentage nog op 8 procent. Dit maakte het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onlangs bekend.

Stijgende verkoop elektrische fietsen

De stijging van het aandeel van elektrische fietsten staat volledig in lijn met de stijgende verkoop van e-bikes. Sinds 2017 worden er in Nederland meer elektrische fietsen verkocht dan gewone fietsen. Door de coronacrisis is de verkoop van de populaire e-bike alleen nog maar verder gestegen. In de maand mei zijn er 38% meer e-bikes verkocht dan dezelfde maand vorig jaar.

Ideaal voor woon-werkverkeer

De elektrische fiets is niet alleen een fijne vervanger voor de gewone fiets, maar ook een prima vervanger voor bijvoorbeeld een auto. Steeds vaker pakken mensen de e-bike naar het werk, zo stelt KiM. Door de elektrische ondersteuning wordt het voor velen gemakkelijker om langere afstanden, zoals naar het werk, te fietsen. Gemiddeld leggen mensen met een elektrische fiets 5,9 kilometer af ten opzichte van 3,6 kilometer voor mensen met een gewone fiets.

MDK Lease a Bike

Bij mobiliteit draait het om het schoon, slim en kostenefficiënt van A naar B reizen. Nieuw hierin is dat de 1,5 halve meter afstand een gemeengoed wordt. De komst van de leasefiets speelt hier een belangrijke rol in. M. de Koning Autobedrijven is een samenwerking met LEASE A BIKE gestart om jou als organisatie een totaal mobiliteitsconcept aan te kunnen bieden.