M. de Koning introduceert een nieuw merk: de XBUS

09 juli 2021 om 10:49 in Nieuws
XBus Bus M. de Koning

Vanaf het 2e kwartaal 2022 wordt de XBUS bij M. de Koning verwacht. De nieuwe, volledig elektrische, XBUS beleefde op 7 juli 2021 de wereldpremière. De XBUS is een modern, licht en compact voertuig, dat vanwege de 10 modulaire en verwisselbare opbouwen in een paar stappen kan worden omgebouwd: van pick-up of bestelwagen tot terreinauto, bakwagen, stationwagen of kampeerbus.

De XBUS is ontwikkeld in Duitsland via het “Lego-principe”. Welke chassisvariant er ook wordt gekozen, de XBUS is eenvoudig en snel aan te passen aan de veranderende gebruiksbehoeften… zo vaak als nodig is. In het dak van de XBUS zitten zonnepanelen verwerkt, die samen met de hercirculatie-aandrijving een dagelijkse actieradius genereren tot 200 kilometer. De maximale actieradius met volle accu en zonnepanelen bedraagt, zonder opladen, meer dan 600 kilometer. De XBUS is voor 98% recyclebaar en vanaf 10.000 gereden kilometers klimaatneutraal.

De XBUS is voorzien van permanente vierwielaandrijving, meer dan 1000NM koppel, app-gestuurde communicatie en andere opties zoals; airconditioning en digitale buitenspiegels. Zonder lading, batterijen en opbouwmodules is het leeggewicht slechts 450-600 kg, echter kan de XBUS alsnog 1000kg vervoeren.

Directeur van M. de Koning, Jos Sollie, licht toe; Met de XBUS zetten wij een belangrijke stap in de uitbreiding van ons assortiment. Met het oog op elektrische mobiliteit en de duurzame infrastructuur binnen de Randstad, is de XBUS voor ons een ideale toevoeging. Vanwege de vele verschillende opbouwmodules is deze nieuwe elektrische auto zowel bedrijfsmatig als voor particulieren interessant. En ook de voorlopige vanaf-prijs van rond de €18.000 excl. BTW maakt de XBUS erg aantrekkelijk.”

De XBUS zal waarschijnlijk vanaf het 2e kwartaal 2022 op de markt komen. Op dit moment kunnen geïnteresseerden een XBUS configureren en aanbetalen. Uiteraard zal in een later stadium ook private lease mogelijk zijn, evenals zakelijk leasen, shortlease en huren via Maarten Autolease.

Uiteraard kunt u altijd bellen of mailen via xbus@mdekoning.nl of 085-0197513.

XBUS_All