Kabinet blijft bij nieuwe bpm-regel, auto’s duurder in 2021

02 november 2020 om 10:01 in Nieuws
Volkswagen Golf

Vanaf 2021 worden auto’s duurder. Daarvoor waarschuwt branchevereniging Bovag. Dat komt omdat vanaf dan ook btw over de bpm betaald moet worden. De meerprijs kan daardoor al snel oplopen met meer dan duizend euro. Toch wil de staatssecretaris de nieuwe berekening niet aanpassen, volgens het ministerie valt deze nieuwe bpm-regel reuze mee.

De fiscus wil de bpm op een ander moment berekenen. Waar nu pas de bpm wordt berekend als een auto daadwerkelijk wordt aangeschaft door een klant, wordt volgend jaar de bpm al berekend zodra een auto de showroom binnenrijdt.

Dat is ongunstig voor autokopers, verwacht de Bovag. De bpm zit dan namelijk in het totaalbedrag waarover btw berekend wordt. Nu wordt de btw alleen over de autoprijs zonder bpm berekend.

Toekomst
Nieuwe auto’s dreigen dus duurder te worden. Dit kan oplopen van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de hoogte van de bpm.

Wees de prijsverhoging van deze nieuwe BPM-regel voor en kies dit jaar nog voor de aanschaf of private lease van een nieuwe auto. Op de vestigingen van M. de Koning Autobedrijven vindt u een ruime voorraad in diverse modellen. Bekijk het aanbod of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek in 1 van onze vestigingen.

Belastingregel

Bron: RTL Nieuws