Een nieuwe auto in 2022? Dat betekent dit najaar bestellen.

30 september 2021 om 9:45 in Audi Nieuws Nieuws Volkswagen Nieuws VW Bedrijfswagens Nieuws
MdeKoning-Nieuws

Wereldwijd zijn er in verschillende branches productieproblemen door het chiptekort. Ook op de automarkt heeft dit een grote invloed. Vanwege het tekort aan computerchips kunnen autofabrikanten niet hun normale en gewenste productie draaien. Hierdoor lopen de levertijden van nieuwe auto’s op tot meerdere maanden. Klanten die in 2022 in een nieuwe auto willen stappen, doen er dus goed aan om deze nu al te bestellen.

De computerchips worden gebruikt om alle elektronica in de auto aan te sturen. Maar ook voor consumentenartikelen als tv’s, spelcomputers en medisch materiaal zijn deze chips onmisbaar. Door corona heeft de productie van de chips langere tijd gedraaid op slechts 10% van de normale capaciteit. Toen deze productie weer aantrok werden alle chips afgenomen door de consumenten elektronica, omdat de vraag in de autobranche toen nog op een laag niveau lag.

Aangezien de productie van computerchips 26 weken duurt, leidt dit alles tot problemen in de bevoorrading van de autofabrikanten. Autofabrieken werken volgens het just-in-time principe waarbij de onderdelen pas aangeleverd worden op het moment dat ze de auto in gaan. Er is dus geen liggende voorraad.
Bijna alle autofabrikanten hebben te maken met vertragingen in de levertijden. De verwachting is dat dit nog zal aanhouden tot in de eerste maanden van 2022. Kortom… een nieuwe auto rijden in 2022? Dat betekent dit najaar bestellen.

M. de Koning Autobedrijven denkt met u mee als het gaat om de levertijd van uw nieuwe Audi, Volkswagen of Volkswagen Bedrijfswagen. Geen tijd om te wachten op een nieuwe auto? Bekijk dan de ruime voorraad van meer dan 500 nieuwe en gebruikte auto’s op www.mdekoning.nl/voorraad