Duurzaamheid centraal WaardZaam Symposium

04 november 2017 om 14:32 in Nieuws
WaardZaam Symposium 2 november

Op donderdag 2 november vond de eerste editie van het WaardZaam symposium ‘Krimpenerwaard Energiek!’ plaats. Met een grote opkomst van ruim 120 ondernemers was het een zeer geslaagde eerste editie. Het duurzaamheid symposium vond dit jaar plaats in de CSG Willem de Zwijger te Schoonhoven. Een evenement waarbij de duurzame ontwikkelingen centraal staan in de Krimpenerwaard. M. de Koning Autobedrijven hecht veel waarde aan het milieu en een groene omgeving. Daarom waren wij aanwezig met de elektrisch Golf de Volkswagen e-Golf. Eén van de nieuwste elektrische auto’s van Volkswagen met een actieradius van 300 km.

Duurzaamheid marktplaats en thema cafés

Tijdens het evenement waren er verschillende organisaties en belangengroepen aanwezig die ieder hun “groene ontwikkelingen” / duurzame ideeën deelde op de marktplaats. In de Thema Cafés werden er verschillende thema’s behandeld zoals onder andere ‘Krimpenerwaard Energieneutraal, Duurzame Mobiliteit, Financiering & verduurzamen, etc. Bij het behandelen van deze thema’s was er veel interactie, zodat met elkaar dieper op de duurzaamheid materie ingegaan kon worden.

duurzaamheidsgoeroe Ruud Koornstra

Aan het einde van de middag kwam Ruud Koornstra, de eerste Energie Commissaris van Nederland. Voorloper op het gebied van duurzame ontwikkelingen en in hart en nieren gedreven ondernemer. Hij kwam met leuke anekdotes om aan te tonen dat duurzame ontwikkelingen binnen handbereik liggen. Met dat we met elkaar de schouders eronder moeten steken en de kansen moeten beetpakken.

M. de Koning duurzaam erkend plus

M. de Koning Autobedrijven is momenteel al erkend duurzaam plus gecertificeerd. Dit certificaat maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG en FOCWA Schadeherstel. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat M. de Koning in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Bij M. de Koning hebben wij maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen in onze bedrijfsvoering doorgevoerd. Dat betekent dat wij ons onderscheiden door het voeren van een actief beleid voor reststoffen en energiebeheer. Wij adviseren klanten over energiebesparende en stille banden en controleren zoveel als mogelijk bij een werkplaatsbezoek de bandenspanning om het brandstofverbruik naar een minimum te reduceren. Daarnaast maken wij gebruik van groene stroom en gaan wij zuinig om met energie.”

Meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid vindt u op de volgende pagina.

WaardZaam Duurzaamheid