Top 4 autotrends in 2020

27 januari 2020 om 15:46 in Audi Nieuws Nieuws Volkswagen Nieuws
autotrends 2020 Mdekoning

2020 is al weer even van start en barst alweer van de aankomende innovaties in de automarkt. Vanuit alle aspecten wordt de consument warm gemaakt met vernieuwingen. Daarom zetten wij het voor u even op een rijtje; Dit zijn de autotrends die u in 2020 kan verwachten!

Waar in 1989 Volkswagen met de eerste elektrische Golf voor consumenten uitkwam blijkt de elektrische auto in 2020 toch wel echt door te breken. Maar de auto van de toekomst zal niet alleen elektrisch zijn, maar ook zal deze autonoom kunnen rijden. In 2020 zullen deze ontwikkelingen steeds nadrukkelijker hun stempel op de automarkt zetten.

Autotrend 1: De definitieve doorbraak van elektrisch rijden.
2019 was het jaar van de elektrische auto. De Audi e-tron is geen raar beeld meer op de weg en ook zie je de Volkswagen e-Golf vaak in het straatbeeld. Waar deze auto’s nog vooral voor de zakelijke rijders zijn bestemd zal dit jaar deze elektrische doorbraak zich ook naar de private middenklasse uitbreiden. De Volkswagen ID.3 zal vanaf maart bestelbaar zijn en het voor iedereen mogelijk maken om elektrisch te gaan rijden.

Autotrend 2: De Duitse merken blijven domineren.
De Volkswagen Polo en de Volkswagen Golf zijn onbetwist kanshebbers om de bestverkochte auto’s van 2020 te worden. Al decennialang zijn dit duo zeker van een top 5 plek van bestverkochte auto’s. In 2019 stond de Polo zelf op plek twee! Op de tweedehands automarkt is de dominantie van de Oosterburen onbetwist: Uit onderzoek van Autoscout24 blijkt zelf dat acht van de tien meest gezochte modellen uit Duitsland komen. Zie hier de top 4:

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Audi A3
  4. Audi A4

Autotrend 3: De integratie van rijhulpsystemen.
Nieuwe auto’s worden steeds slimmer. Zo communiceert de nieuwe Golf 8 met auto’s om zich heen en helpt de lane assist je om netjes tussen de lijnen te blijven rijden. Het is tegenwoordig niet meer raar dat een auto beschikt over verkeersbordenherkenning, dodehoekbewaking, adaptieve cruise control of een 360-graden camera waarmee je rondom de auto heen kan kijken. Al deze rijhulpsystemen werken samen en vormen zo een opmaat naar een toekomst waarin autonome auto’s een normale zaak in het straatbeeld zullen zijn.

Autotrend 4: Kleiner, lichter en zuiniger rijden.
In 2019 hadden de tien bestverkochte auto’s een ding gemeen: ze waren allemaal compact van formaat. In de tweedehands automarkt zijn occasions in de mini en compacte klasse veruit het populairste. Waar de SUV’s de laatste jaren een enorme opmars maakten in Nederland, ligt de grootste voorkeur van de autokoper nog steeds bij het kleinere model. Het is ook niet raar dat de Volkswagen up! Goed scoort bij het zuinige brandstofverbruik en zo de perfecte kleine, lichte en bovenal zuinige occasion voor jou is!